כמו שהיא יפה, ככה היא גם טעימה. פשטידת שמשלבת כל מיני בצלים, עם מעט מאוד קמח, בלי בצק וגם בלי גבינה צהובה והטעם ? מצוין !
ויש גם גרסה ללא גלוטן
8 מנות , 120 קלוריות למנה החומרים :
כף שמן
3 כרישות - שטופות , רק החלק הלבן, פרוסות דק לעיגולים
זר בצל ירוק, שטוף היטב ללא שורשים, קצוץ
3/4 ק"ג בצל קלוף ופרוס לפרוסות דקות
גביע גבינה לבנה 5% של 500 גרם
4 ביצים
גביע יוגורט עד 3%– 150 מ"ל
200 גרם גבינה צפתית 5% פרוסה לפרוסות
4 כפות קמח מלא תופח (רצוי מלא)
לגרסה ללא גלוטן להחליף בסובין שיבולת שועל
לגרסה ללא פחמימה להחליף ב3 כפות זרעי צ'יה
עלים מ3 -4 - גבעולי טימין
מלח לפי הטעם
שומשום שחור או מלא לקישוט - לא חובה אופן ההכנה: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים חוץ מהבצלים, הגבינה הצפתית והשומשום השחור.
בסוטאז נון סטיק, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצלים לאידוי עד הזהבה. קודם את הבצל,
מאדים כמה דקות, אח"כ מוסיפים את הכרישה ועלי התימין וממשיכים לאדות עד שהכל מזהיב.
לאחר שהם זהובים, מוסיפים את הבצל הירוק, ומאדים עוד 2 - 3 דקות.
אם יוצאים נוזלים בתהליך האידוי, יש לסנן.
מקררים מעט את הבצלים.
מוסיפים אותם לתערובת הגבינות. מערבבים היטב. משטחים בתבנית אפיה בגודל 25 – 35 או דומה. מרובעת או עגולה.אין צורך לשמן. פיירקס מאוד מתאים.
מסדרים מעל את פרוסות הגבינה הצפתית.
מפזרים מעל שומשום שחור או מלא אם רוצים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 – 45 דקות עד שפני הפשטידה מזהיבים – משחימים והיא קפיצית למגע וקיסם הננעץ בה יוצא יבש
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
אול לרכישה ישירה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentarios