top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

קרפ סוזט צרפתי בריא - Crêpe Suzette

עודכן: 1 בספט׳ 2023


קרפ סוזט צרפתי בריא


קרפ סוזט הוא קינוח אופייני למטבחים הצרפתי והבלגי, אשר מורכב מקרפ עם רוטב העשוי מסוכר, מיץ תפוזים, מעט קליפת תפוז מגורדת וליקר (בדרך כלל גראן מרנייה),

אשר מחוממים יחדיו.

אני שיניתי אותו לגרסה יותר בריאה על בסיס קמח כוסמין,

חסכתי בחמאה וקיצצתי בסוכר.

והכל ממש לא על חשבון הטעם.

*דיאטיפ של ליאורה חוברה*

אני מאוד אוהבת את צרפת ואת האוכל הצרפתי,

פשוט כי הצרפתים עושים כל דבר שהם עושים -

comme il faut

ובתרגום חופשי - כמו שצריך.

אבל מבחינת בריאות, קצת פחות.

אז בכל המתכונים הצרפתיים באתר שלי,

יש טוויסט בריאותי.

כי אפשר גם וגם - גם בריא וגם comme il faut

מויקיפדיה:

"מקורותיו של הקינוח ושל שמו עלומים במקצת. הכול מסכימים שהוא הוכן בטעות על ידי אנרי שרפנטייה, עוזר טבח צרפתי בן 15 בשנת 1895. גרסה אחת מספרת שהקינוח הוכן ב"קפה דה פארי" שבמונטה קרלו (ולפי גרסה אחרת - במסעדה בפריז), עבור נסיך ויילס, לימים אדוארד השביעי, מלךהממלכה המאוחדת. לקינוח, תכנן שרפנטייה להגיש קרפ עם רוטב. הארוחה התמשכה מעבר למתוכנן, ושרפנטייה חימם את הקרפ שנית לפני הגשתו. כשהחזיר את הקרפ למחבת, הוא הוסיף לו בטעות גם אלכוהול, והלהבה, שלא כבתה עם הגשת הקרפ לשולחן, הובילה להמצאת קרפ סוזט. עם זאת, אחרים מטילים ספק בטענה כאילו עוזר טבח שירת את הנסיך במקום הטבח הראשי."

אם תגללו למטה בפוסט, ותלחצו על התג - צרפתי,

תגיעו לכל המתכונים הצרפתים הבריאים והטעימים שלי.

20 קרפים 90 קלוריות ל - 1 עם סוכר , 80 קלוריות ל - 1 בלי סוכר

החומרים:

לקרפים -

  • 1.75 (250 גרם קמח כוסמין 50 - 70% (אפשר לערבב גם קמח כוסמין מלא ולבן לפי איזה יחס שאתם רוצים, כמובן שכדאי שהכוסמין יהווה את העיקר)

  • 1 כפית דבש

  • 2 ביצים טרופות

  • 500 מ"ל חלב – מכל סוג שאתם אוהבים

  • 30 גרם חמאה דלת שומן מומסת במיקרו

  • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת

  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

  • כפית תמצית וניל

לרוטב -

1/4 כוס סוכר חום או תחליף (60 גרם)

200 מ"ל מיץ תפוזים

1 כף קליפת תפוז מגוררת

60 מ"ל ברנדי, קוניאק או ליקר גראנד מרנייה

כף קורנפלור מומסת ב50 מ"ל מיץ תפוזים נוסף ל 200 שלעיל

לקישוט

  • פירות שאוהבים

  • סירופ מייפל אמיתי או ריבה בייתית איכותית או דבש

  • קוקוס מגורר

אופן ההכנה:

מומלץ להשתמש במחבת נון סטיק. כך הקרפים לא יידבקו למחבת ולא ייקרעו. וגם נחסוך בחמאה לטיגון. עם זאת, הקרפ הראשון, כידוע לא תמיד מצליח. (אבל לגמריי טעים!).

אחריו, הקרפ הבאים בדר"כ לא זקוקים לשימון נוסף של המחבת.

מניחים את הקמח בקערה. טורפים במטרפה ביצים חלב ודבש ויוצקים באיטיות לתןך הקמח, תוך כדי טריפה במטרפה, עד לקבלת בלילה חלקה. אשר גם במיקסר. ממיסים חמאה במיקרוגל. מוסיפים לתערובת תוך ערבול. מכסים ומעבירים למקרר למשך חצי שעה. מוסיפים קליפת תפוז ולימון ומערבבים.

משמנים קלות את המחבת אפשר בתרסיס שמן או מריחת חמאה מופחתת קלוריות. מחממים אותה.

יוצקים כמות מהבלילה עד שמכסה את המחבת. מטלטלים לפיזור הבלילה בשכבה דקה. כדי שיהיה קל יותר בהמשך אני ממליצה לשים את כמות הבלילה הראשונה בכוס אספרסו, לראות איזו כמות מתאימה, ואחכ להמשיך עם כוס האספרסו לכל שאר הקרפים. מניחים לקרפ להתייבש במחבת, לעיתים מופיעים עיגולים ,עד שהוא מתנתק בקצוות. . הופכים ומטגנים עד שמוזהב קלות. מעבירים לצלחת. ממשיכים כך עם שאר הבלילה.

שומרים עד ההגשה. אם זה יותר משעה,מומלץ להעביר למקרר

הכנת הרוטב:

ממיסים את הסוכר או התחליף במחבת גדולה עד לקבלת קרמל זהוב.

מנמיכים אש למינימום ומטים את המחבת בזהירות. יוצקים מיץ תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות תוך ערבוב תכוף. מוסיפים קוניאק או משקה אלכוהולי חזק אחר. מערבבים דקה.

מוסיפים את הקורנפלור, תוך ערבוב על אש נמוכה. עד שמסמיך ומכבים מיד את האש.

להגשה

מניחים על כל צלחת קרפים מקופלים לארבע.

שופכים מעל רוטב חם

מקשטים באחד הקישוטים ואוכלים מיד.

 

גם בקיץ אפשר לשמור בקלות על המשקל,

ואפילו לרדת במשקל.

קיט קיץ קל על המשקל יעשה לכם את העבודה

כל הפרטים ורכישה כאן




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים