• Liora Houbara

ריבת תאנים בטאץ' איטלקי עם יין אדום וחומץ בלסמי

עודכן ב: ספט 12


כשיש תאנים בסביבה, חייבים להכין מהם ריבה, כי עוד מעט לא יהיו.

את הריבה הזו אפשר כמובן למרוח על הלחם,

אבל גם לשלב בעוגות, תבשילי עוף מוקפצים, על גלידה,

ובעצם על כל כך הרבה מאכלים.

ואפשר להביא צנצנת כשבאים להתארח בראש השנה ובחגים.


תאנים צרפתיות שנקטפו זה עתה מהעץ

זו ריבה בתיבול מאוד מעניין שעושה שימוש,

ביין וחומץ בלסמי,

וגם תבלינים שבדרך כלל לא מוסיפים לריבה.


בעייני, בכל טעימה יש ממש פיזור טעמים מדהים בפה.


הנחיות לעיקור צנצנות

בריבה בייתית ובטח כזו כמו שלי, שיש בה שליש מכמות הסוכר בהשוואה לריבה רגילה,

הסיכוי לקלקול גדול יותר.

לכן חובה לעקר את הצנצנצות וגם לשמור בקירור

אז איך מעקרים?

שופכים לתוך הצנצנות מים רותחים או מטבילים אותן במים ורתחים. משהים למשך 15 דקות.

לאחר מכן מיבשים לחלוטין לפני המילוי בריבה.

גם את המכסים יש לטבול במים רותחים וליבש.


תאנים שצילמתי בפרובאנס


1.2 ק"ג ריבה (4 צנצנות בינוניות) 14 קלוריות לכפית.

החומרים:

  • 700 גרם תאנים שטופות, יש להסיר את הגבעול ולחתוך לרבעים

  • 700 גרם נקטרינות לחתוך לקוביות

  • תפוח ירוק - לקלף ולחתוך לקוביות ולשמור את הקליפה והגרעינים

  • כוס יין אדום

  • 1/3 כוס חומץ בלסמי משובח

  • כמה גרגרים של פלפל אנגלי

  • 2 עלי דפנה

  • גרגרי וניל מ2 מקלות וניל או כפית משחת וניל איכותית ( כזאת שרואים בה את הגרגרים השחורים)

  • כפית קינמון

  • מיץ וקליפה מגורדת מ- 3 לימונים

  • 300 גרם ( כוס ורבע) סוכר חום (אפשר גם פחות)

  • כף ג'ינגי'ר מגורד טרי

ככה זה נראה בתחילת הבישול


אופן הכנה:

מתחילים שעתיים לפני בישול הריבה

מערבבים את כל החומרים למעט הפלפל האנגלי ועלה הדפנה.

מעבירים לסיר ומשהים לשעתיים.

ככל שהחתיכות גדולות יותר גדל הסיכוי שהן יישארו בשלמותן בריבה עצמה.

מעבירים לכיריים.

מביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית.

אני ממליצה לערבב ריבה, בעת ההכנה רק בכף עץ.

מסירים את הקצף שצף על פני הריבה.

מגבירים את הלהבה לחמש דקות, מביאים לבעבוע חזק.

מנמיכים את האש

בסלסלת רשת המיועדת לבישול או שקית גזה המתאימה לבישול,

שמים את עלה הדפנה, גרגרי הפלפל האנגלי , קליפות התפוח וליבות התפוח.

סוגרים היטב, מכניסים לסיר, כך שהתוכן שלה יהיה טבול בתוך הסיר,

תולים על דופן הסיר בעזרת השרשרת.

אפשר לרכוש סלסלה כזאת

שהיא מצוינת להוספת תבלינים ועשבי תיבול לתבשילים, כשרוצים להוציא אותם מהתבשיל בסוף הבישול,

באתר קנטו בלחיצה כאן , לציין שהגעתם מהאתר שלי ובאתר ידאגו להוסיף מתנה מפנקת למשלוח שלכם




מערבבים היטב בכף עץ,

ומבשלים 40-60 דקות בבעבוע בינוני־חלש.

תוך כדי בישול ממשיכים להסיר את הקצף.

בשלב זה אפשר למעוך את הפירות או לטחון קצת בבלנדר מוט, אם אתם רוצים מרקם יותר מחיתי.

וכאן מגיעים למה שאני קוראת - מבחן הצלחת



בשלב זה בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר.

מניחים לריבה להצטנן ובודקים את היא מספיק נוקשה.

אם לא, יש לבשל עוד ולבדוק שוב.

בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט.

מעבירים לצנצנות מעוקרות כשהריבה עדיין חמה ומניחים לה להצטנן בתוך הצנצנות,

כאשר הן מכוסות בנייר אפיה, עד צינון מלא.

אני משתמשת רק בנייר אפיה אקולוגי. שאפשר לרכוש בחנות בשבילינו במתחם ההטבות באתר שלי,

בהנחה של 10% למי שמגיע דרכי ומקליד את קוד הקופון Liora10 בלחיצה כאן



לאחר צינון מלא יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר.

הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.

וככה זה נראה על סט הצילומים




רוצים מתכון של לחם מעולה למרוח עליו את הריבה?

לחם בירה פטנט

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #ריבות #ממרחים #spreads #jams #sweet #vegan #vegeterian #recipes #desserts #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד