top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

ריבת תאנים בטאץ' איטלקי עם יין אדום וחומץ בלסמי

עודכן: 12 בדצמ׳ 2022


ריבת תאנים

כשיש תאנים בסביבה, חייבים להכין מהם ריבה, כי עוד מעט לא יהיו.

הריבה הזו היא בתיבול מאוד מעניין שעושה שימוש ביין, חומץ בלסמי, ותבלינים שבדרך כלל לא מוסיפים לריבה.

השילוב הזה יוצר פיזור טעמים מדהים בפה בכל טעימה!

את הריבה אפשר כמובן למרוח על הלחם,

אבל גם לשלב בעוגות, תבשילי עוף מוקפצים, על גלידה,

וגם לשים בסופגניות חנוכה.

אפשר גם להביא צנצנת כשבאים להתארח בחגים או לשבת.


תאנים צרפתיות
תאנים צרפתיות שנקטפו זה עתה מהעץ

הנחיות לעיקור צנצנות

בריבה בייתית ובטח כזו כמו שלי, שיש בה שליש מכמות הסוכר בהשוואה לריבה רגילה, הסיכוי לקלקול גדול יותר, לכן חובה לעקר את הצנצנצות וגם לשמור בקירור.

אז איך מעקרים?

שופכים לתוך הצנצנות מים רותחים או מטבילים אותן (וגם את המכסים!) במים רותחים ומשהים למשך 15 דקות.

לאחר מכן מייבשים לחלוטין לפני המילוי בריבה.



1.2 ק"ג ריבה (4 צנצנות בינוניות), 14 קלוריות לכפית

החומרים:

  • 700 גרם תאנים שטופות, יש להסיר את הגבעול ולחתוך לרבעים

  • 700 גרם נקטרינות חתוכות לקוביות

  • תפוח ירוק קלוף וחתוך לקוביות ( יש לשמור את הקליפה והגרעינים)

  • כוס יין אדום

  • 1/3 כוס חומץ בלסמי משובח

  • כמה גרגרים של פלפל אנגלי

  • 2 עלי דפנה

  • גרגרי וניל מ-2 מקלות וניל או כפית משחת וניל איכותית (כזאת שרואים בה את הגרגרים השחורים)

  • כפית קינמון

  • מיץ וקליפה מגורדת מ-3 לימונים

  • 300 גרם (כוס ורבע) סוכר חום (אפשר גם פחות, לפי הטעם) או תחליף, סוכר רצוי בסיס סטיביה

  • כף ג'ינגי'ר מגורד טרי

אופן הכנה:

מתחילים שעתיים לפני בישול הריבה

תאנים בסיר

1. מערבבים את כל החומרים למעט הפלפל האנגלי ועלה הדפנה. מעבירים לסיר ומשהים לשעתיים.

ככל שהחתיכות גדולות יותר גדל הסיכוי שהן יישארו בשלמותן בריבה עצמה.2. מעבירים לכיריים, מביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית. מגבירים את הלהבה לחמש דקות, ומביאים לבעבוע חזק.

בזמן הרתיחה מסירים את הקצץ שצף על פני הריבה. אני ממליצה לערבב ריבה בעת ההכנה רק בכף עץ.

3. מנמיכים את האש.

תאנים בסיר

4. בסלסלת רשת המיועדת לבישול או שקית גזה המתאימה לבישול, שמים את עלה הדפנה, גרגרי הפלפל האנגלי, קליפות התפוח וליבות התפוח. סוגרים היטב, מכניסים לסיר, כך שהתוכן שלה יהיה טבול בתוך הסיר, ותולים על דופן הסיר בעזרת השרשרת/חוט.

אפשר לרכוש סלסלה כזאת, באתר קנטו בלחיצה כאן, לציין שהגעתם מהאתר שלי ובאתר ידאגו להוסיף מתנה מפנקת למשלוח שלכם. הסלסלה מצויינת להוספת תבלינים ועשבי תיבול לתבשילים, כשרוצים להוציא אותם מהתבשיל בסוף הבישול.5. מערבבים היטב בכף עץ, ומבשלים 40-60 דקות בבעבוע בינוני־חלש. תוך כדי בישול ממשיכים להסיר את הקצף.

6. בשלב זה אפשר למעוך את הפירות או לטחון קצת בבלנדר מוט, אם אתם רוצים מרקם יותר מחיתי.

7. וכאן מגיעים למה שאני קוראת - מבחן הצלחת:

בשלב זה בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר.

מניחים לריבה להצטנן ובודקים אם היא מספיק נוקשה. אם לא, יש לבשל עוד ולבדוק שוב- עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.

צנצנות ריבה

8. בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט, מעבירים לצנצנות מעוקרות כשהריבה עדיין חמה ומניחים לה להצטנן בתוך הצנצנות, כאשר הן מכוסות בנייר אפיה, עד צינון מלא.

אני משתמשת רק בנייר אפיה אקולוגי. אפשר לרכוש בחנות בשבילינו במתחם ההטבות באתר שלי, בהנחה של 10% למי שמגיע דרכי ומקליד את קוד הקופון Liora10 בלחיצה כאן.

9. לאחר צינון מלא יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר.

הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.



וככה זה נראה על סט הצילומים

צילום ריבת תאנים

 

רוצה ללמוד איך להתמודד עם מתוקים בקלות?

קיט מתוק טבעי יעזור לך בזה.

כל הפרטים ורכישה מיידית כאן



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

שתפו את המתכון עם אחרים