top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

בורקס פילו גבינות לשבת בבוקר ב - 3 מילויים וגם חמינדוס 1+1.

עודכן: 26 באוג׳ 2023

אני מציעה כאן 3 גרסאות שבעיניי הן הכי טעימות למילוי הבורקס -

מילוי תרד גבינה קלאסי / מילוי אליפות הבצל / מילוי פטריות וכן להיות


בורקס פילו גבינות לשבת בבוקר ב - 3 מילויים

בורקס מבצק פילו הם מענה טעים, קראנצ'י מעולה,

שלגמריי מחליף את הבורקס הרגיל מבצק עלים שעמוס בשומן וקלוריות.

צירפתי כאן גם מתכון חמינדוס שווה וקליל.

בבורקס הזה -

3 שדרוגים משלי. כולם מסומנים במרקר. אל תפספסו!

*דיאטיפ בריא של ליאורה חוברה:

לא חייבים חמאה מומסת למריחה בין עלי הפילו

ושילוב גבינות 5% מכל מיני סוגים עושה עבודה מצוינת

המאפה הזה בסדרת מׇאׇפִילוֹ (מאפה פילו) של ליאורה חוברה

כל בורקס גדול מכיל 140 קלוריות. (לשם השוואה בורקס בגודל דומה מבצק עלים מכיל כ - 350 - 400 קלוריות) החומרים :

  • 1/2 חבילת עלי פילו מצוננים או קפואים שהופשרו בלילה במקרר (8 עלים)

  • בזמן העבודה יש לכסות את הפילו במגבת.

  • 300 גרם גבינות 5% - אפשר להשתמש בכל השאריות שיש במקרר של גבינות שונות כולל קוטג' וגבינות מלוחות. אני ממליצה לגוון ולשלב לפחות 200 גרם ריקוטה שהיא גבינת עשירת סידן ומתאימה מאוד לבישול וצפתית מגוררת

  • 2 ביצים טרופות. אחת וחצי נכנסת לבלילה וחצי ביצה משאירים למריחה לפני האפיה

תוספת למילוי - לבחור אופציה אחת:

  • מילוי תרד גבינה קלאסי - 2 בצלים לבנים פרוסים + 200 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים דק

  • מילוי אליפות הבצל - 2 בצלים לבנים פרוסים + 2 בצלים ירוקים קצוצים + חופן גבעולי עירית קצוצים דק

  • מילוי פטריות וכן להיות - 2 בצלים פרוסים + סלסלת פטריות חתוכות לקוביות

להכנת העלים

2 כפות שמן זית

מלח עשבי תיבול דק


לקישוט

  • 1/2 ביצה טרופה, החלק השני נכנס לתערובת

  • דואה + קצח ( כמו בתמונה ) או שומשום מלא או שחור או תערובת של שניהם

דואה או דוקה היא תערובת תבלינים מצרית (לפעמים נקראית הזעתר המצרי). לכל מחוז ואפילו לכל כפר יש את הדואה שלו, והתושבים כמובן נשבעים שהיא המקורית והכי טעימה. והיא מכילה זרעי כמון, פלפל, אגוזים, בוטנים , זרעי כוסברה שנקלים בנפרד ונטחנים יחד, עם נגיעות של מלח גס. לפעמים גם שומשום או גיוונים מקומיים אחרים.

אפשר להכין לבד או לקנות בחנות תבלינים איכותית, כזו, שכבר בכניסה מקבל את פניכם גל ריח משובח.

להגשה:

חמינדוס

סלט ירקות טרי

גבינות

זיתים אופן ההכנה:

להכנת המילויים:

מאדים את הבצל עד הזהבה על תרסיס שמן,

מוסיפים את עלי התרד השטופים או הפטריות. מאדים מעט. מקררים. מסננים מנוזלים.

למילוי הבצלים - מוסיפים את הבצל הירוק והעירית כשהם טריים. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הביצים.

מוסיפים את סוג המילוי שבחרתם.

מערבבים היטב.

מחממים תנור ל - 190 מעלות.

מרפדים תבנית אפיה גדולה ושטוחה בנייר אפיה.

הכי נוח לעבוד עם כל ערמת העלים.

כשתמיד העלה העליון הוא זה שממלאים.

ככה נחסך הצורך בכיסוי במגבת, והעברות רבות מידי של הבורקס, מה שעלול לפגוע בבצק העדין.

מערבבים את השמן עם מלח עשבי התיבול.

זה נותן טאץ' מדהים לבורקס, ופיזור תבלינים וטעם בכל ביס


השיטה שלי לגלגול הבורקס מבטיחה בורקס קראנצ'י וטעים ועם זאת מלא מילוי.

את זה נקבל ע"י יצירת 2 פסי מילוי.

כשהעלה פרוס, מרססים או מורחים שכבת שמן דקיקה על 2/3 שליש מהעלה, במרחק ביניהם כמו שרואים בתמונה

ומורחים מילוי על 1/6 בצד אחד ו - 1/6 באמצע כמו שמתואר בתמונות





מגלגלים עד הסוף, סוגרים יפה כל עלה.

מניחים בתבנית האפיה.

מקפידים לשמור רווחים בין הבורקסים כדי לייצר את המרקם הקראנצ'י בכל חלק הבורקס.


מורחים בביצה ומפזרים את אחד הציפויים -

אני ממליצה לערבב לפחות 2 מרכיבים.

ועוד יותר ממליצה על שילוב הדואה, שפשוט עושה נפלאות.

ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות.

אופים עד הזהבה. 20 - 30 דקות. מגישים חם.


עכשיו יצאו מהתנור שחומים וטעימים
עכשיו יצאו מהתנור שחומים וטעימים

חמינדוס



מתכון פשוט של מי ששכח לשים את הביצים לבשל אתמול בלילה.

תוך כדי הכנת הבורקס נזכרתם שבא לכם להגיש אותם עם חמינדוס?

אין בעיה. לא באמת חייבים 8 שעות.

*דיאטיפ של ליאורה חוברה - קליפות הבצל עשירות בנוגדי חימצון רבים,

שתורמים להגנה על הגוף ממחלות שונות.

הם בעלי תכונות נוגדות חימצון, נוגדות חיידקים ווירוסים ופטריות.

האלוף שבהם הוא קוורציטין, שיש לו תכונות של חיטוי ואנטי-אלרגיות.


החומרים:

ביצים כמספר הסועדים

קליפות בצל, כמה שיותר, יותר טוב

אופן ההכנה:



בסיר שמכיל בנוחות את הביצים מניחים את הביצים, קליפות הבצל ומכסים במים.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.

לאחר 10 דקות, מקישים עם כף על הביצים מכל הצדדים.

ככה תקבלו שיוש יפה.

מבשלים עוד כשעה לפחות.- ככל שתבשלו יותר זמן, הצבע יהיה יותר עמוק.

שימו לב להוסיף מים רותחים לפי הצורך, תוך כדי הבישול.

לסיום ולקילוף קל שלא פוגע בביצים היפות שהכנתם,

שופכים את המים הרותחים. ממלאים את הסיר במים קרים.

אחרי חצי דקה חוזרים על הפעולה.

ורצוי עוד 2 - 3- פעמים.

מקלפים ומגישים חם עם הבורקס

 

ובקיץ, איך שומרים על הדיאטה בקיץ?

עם כל האירועים, המסיבות, החופשות והפיתויים?

טוב ששאלתם.

ארזתי לכם קיט קיץ קל על המשקל,

עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה, תפריט

מדריכי קיץ מעולים, ומגש קוביות קרח מיוחד.

כל הפרטים כאן