גראטן תפוחי אדמה ובטטה

עודכן ב: אפר 29


גראטן תפוחי אדמה ובטטה

שילוב תפוחי אדמה, בטטה וגבינות משלב פחמימה עם חלבון.

מתיקות הבטטה תורמת לשובע.

השימוש בפטריות פורצ'יני מעניק לגראטן טעם מעודן. ניתן להשיג מיובשות שלמות או במטחנה חד פעמית נוחה לשימוש מיובאת מטוסקנה.

ולמרות הטעם העשיר, המחיר הקלורי ממש סביר

רק להוסיף סלט - למשל הסלט שכאן למטה,

ויש לכם ארוחה מלאה מצוין גם להגשה באירוח בכלל ובשבועות בפרט


10 מנות , 95 קלוריות למנה החומרים:

  • 1 בטטה גדולה או 2 בטטות קטנות יותר או 3 - 4- תפוחי אדמה סגולים

  • 4 תפו"א בינוניים

  • שן שום

  • 2 כפות עירית קצוצה

  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורד

  • רבע כפית פטריות פורצ'יני מיובשות טחונות

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • גביע יוגורט

  • קרטון שמנת לבישול 9%

  • גליל גבינת עיזים 9% שומן

אופן ההכנה: קולפים את הבטטות ואת תפו"א ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.

מומלץ במעבד מזון בסכין פריסה.

משמנים במעט שמן תבנית או כלי הגשה חסין חום שיכיל את כל הבטטות ותפוחי האדמה בנוחות. משפשפים את שן השום על דפנות ותחתית התבנית. מסדרים את פרוסות הבטטה ותפוחי האדמה בשכבות.

בין השכבות מפזרים מעט עירית קצוצה, אגוז מוסקט, פטריות, מלח ופלפל.

מערבבים את היוגורט והשמנת לבישול.

יוצקים את התערובת מעל הבטטות ותפחי האדמה כך שתכסה אותן היטב.

פורסים את גליל גבינת העיזים, מומלץ לשים אותו במקפיא ל- 10 דקות ואז אפשר לפרסו בנוחות בעזרת חוט שיניים.

מפזרים את העיגולים על הגראטן.

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ –30 - 40 דקות,

לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 20 - 30 דקות

עד שהבטטות רכות ותפוחי האדמה רכים, הנוזלים נספגים ופני הגראטן משחימים.

רוצה לדעת איך אפשר לחזור לשגרה,

לרדת במשקל בקלות,

גם אם הימים לא כל כך קלים ?

אני מזמינה אותך להכיר את תוכנית האון ליין שלי -

חוזרת לשגרה - חוזרת לגזרה

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



והנה מה שק. ( שבחרה להשאר בעילום שם)

אומרת על התוכנית שעברה ממש בתחילת הקורונה



רוצים סלט שהולך מצוין עם הגראטן לארוחת ערב קלילה?

אני ממליצה על סלט עלים נקטרינות ואגוזים

לחצו כאן או על התמונה כדי לעבור למתכון הסלט


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#שבועות #צמחוני #צמחוני #מאכליחלבוביצים #dietrecipe #Recipe #recipes #baking #bake #מאפים