top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לביבות צמחוניות חומוס ודלעת

עודכן: 8 באוק׳ 2022


לביבות צמחונית חומוס ודלעת

מנה עיקרית צמחונית המכילה חומוס התורם חלבון ודלעת שצובעת את כל העסק בכתום.

לצמחונים- מנת חלבון בארוחה עיקרית, לכל האחרים- תוספת בריאה.



25 לביבות, 20 קלוריות ללביבה

החומרים:

  • 1 בצל גדול פרוס

  • 3 שיני שום כתושות

  • כוס גרגרי חומוס קפואים

  • חתיכת דלעת בינונית (500 גרם)

  • חופן פטרוזיליה

  • ביצה (או 2 כפות פשתן טחון לטבעונים)

  • 3 כפות סובין שיבולת שועל

  • 1/3 כוס קמח מלא

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 3 כפת זרעי צ'יה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

חותכים את הדלעת לחתיכות ומבשלים 20-30 דקות במים מומלחים קלות עד ריכוך.

מבשלים את גרגרי החומוס במים מומלחים קלות כ-15 דקות עד ריכוך.

מסננים את החומוס והדלעת ומעבירים לקערת מעבד מזון.

מטגנים ללא שמן את הבצל עד הזהבה. מוספים גם את הבצל לקערת מעבד המזון.

מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מזרעי הצ'יה.

מעבדים עד רמת גרגרים שאוהבים (כדאי להשאיר מעט גרגרים).

מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים היטב.

משהים (על השיש או במקרר) כשעה עד שזרעי הצ'יה תופחים ונוצרת תערובת סמיכה מאוד. במרקם פירה.

אם התערובת רטובה מוסיפים עוד סובין שיבולת שועל.

בעזרת כף מניחים תלוליות בצורת לביבות בקוטר 3-4 ס"מ על נייר האפיה בתבנית.

ואופים 40-50 דק, עד שפני הלביבות קריספי, והלביבות יציבות למגע.

הופכים את הלביבות בעזרת מרית בעדינות. אופים עוד 10 דקות.

נשמר בקירור עד 3 ימים.



 

רוצה לעזור לעצמך להפחית את הצורך במתוק?

קיט צמחי המרפא הוא בדיוק בשבילך

לכל הפרטים ורכישה מיידית


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page