top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

אבוׂ-חומוס - ממרח חומוס עם אבוקדו

עודכן: 11 באוק׳ 2022


חומוס אבוקדו

צילום - עודד חוברה


שדרוג ירוק ובריא לחומוס בייתי ללא חומרים משמרים,

פחות ממחצית הקלוריות ורבע מכמות השומן בהשוואה לממרחים הקנויים.


800 גרם; 150 קלוריות ל–100 גר', 15 קלוריות לכף

החומרים:

  • 3 כוסות גרגרי חומוס יבש/קפוא

  • אבוקדו בינוני קלוף וחתוך

  • 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

  • מיץ טרי מחצי לימון

  • 1/2–3/4 כפית מלח

  • מעט פלפל שחור למי שאוהב

  • 1/2 כוס מים מינרליים

אופן ההכנה: 1. בישול גרגרי החומוס: ניתן לבשל בדרך המסורתית- להשרות כוס גרגרי חומוס יבשים למשל הלילה ולאחר מכן לבשל עד שגרגרי החומוס רכים. לקיצור תהליכים, אפשר להשתמש בחומוס מוקפא שכבר עבר בישול, לבשל 3 כוסות גרגרי חומוס במים רותחים במשך 15 דקות עד שהגרגרים רכים. 2. את גרגרי החומוס מעבירים למעבד מזון (אפשר להשאיר כמה לקישוט או להוספה לממרח לאחר ההכנה). מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מפעילים את מעבד המזון עד שנוצר ממרח במרקם שאתם אוהבים. יותר או פחות גרגרי. אם הממרח סמיך מידי אפשר להוסיף עוד מים. 3. מתקנים את הטעם בעזרת מיץ לימון, מלח, ולאוהבי החריף גם פלפל חריף. נשמר במקרר עד שבוע בכלי אטום.



 

רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם

מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page