אין כמו לחמנית שמכינים בבית, והריח שממלא את האויר.
כך אפשר לשלב קמח מלא וגרעינים ולקבל לחמניות טעימות ובריאות.
הילדים ישמחו להצטרף ולהכין בעצמן את הלחמניות שלהם בצורות שונות ומשונות.
את הבצק ללחמניות אפשר להכין בתוכנית הכנת הבצק של מכשיר "אופה לחם" או במיקסר רגיל.
כאשר מכינים במכשיר אופה לחם יש להשתמש בכלי המידה של המכשיר.
12 לחמניות בינוניות 150 קלוריות ללחמניה
החומרים:
3/4 כוס מים חמימים
1 ביצה (בגרסה טבעונית יש להוסיף עוד 1/4 כוס מים)
2 כפות שמן זית
כף סוכר חום דק
כפית מלח
1.5 כוסות קמח מלא לאפיית לחם
1.5 כוסות קמח לבן לאפיית לחם
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות נבט חיטה
2 כפות זרעי פשתן
1/2 כוס גרעינים - גרעיני חמניה, אגוזים, צנוברים
לקישוט:
ביצה טרופה למריחה על הלחמניות (בגרסה הטבעונית ללא מריחת הביצה)
שומשום מלא או שחור או קצח
אופן ההכנה:
אם משתמשים במכשיר אופה לחם - שמים את כל החומרים בתבנית המכשיר, מפעילים על תוכנית הכנת בצק. ועוברים לשלב 2.
בדרך המסורתית מערבבים את השמרים עם הסוכר ורבע כוס מים חמימים. מכסים ומתפיחים עד שהתערבות גדלה בנפחה.
בעקרת מיקסר שמים את כל שאר החומרים, מלבד הגרעינים.
מוסיפים את תערובת השמרים ומפעילים במהירות איטית עד שנוצר בצק רך שנפרד מדפנות הקערה. אם הבצק רטוב מידי מוספים עוד מעט קמח.
מוציאים את הבצק. לשים מעט, מעבירים לקערה. מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה ל 30-40 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
חוזרים שוב על שלב זה.
שלב 2-
לשים את הבצק, מוסיפים מעט קמח אם הוא נדבק לידיים. יוצרים לחמניות בצורות האהובות עליכם.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכסים במגבת ושמים להתפחה במקום חמים 20-30 דקות.
מורחים בביצה טרופה, מקשטים בשומשום או קצח.
מחממים תנור ל180 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד שהלחמניות מזהיבות.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Kommentarer