• Liora Houbara

מפינס צמחוניים כתומים

עודכן ב: 29 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה


מנה צמחונית מצוינת שגם ילדים אוהבים בזכות המתיקות. העדשים והביצים תורמים חלבונים, הדלעת והבטטה את פיגמנט הבטא קרוטן החשוב.



24 מפינס, 62 קלוריות לאחד

החומרים:

  • 200 גרם עדשים כתומות

  • חתיכת דלעת גדולה

  • בטטה בינונית

  • 3 ביצים

  • כוס קמח מלא תופח

  • 2 שיני שום מעוכות

  • מלח ופלפל לפי הטעם, מעט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים עד שהן רכות ומסננים.

קולפים את הבטטה והדלעת.

חותכים לקוביות ומבשלים במים מומלחים קלות עד שהן רכות.

מעבירים את העדשים, הבטטה והדלעת לממחה או מועכים ביד למרקם של פירה.

מוסיפים את הביצים והקמח לסירוגים ומערבבים היטב, מוסיפים את השום והתבלינים. מעבירים לתבנית מפינס מסיליקון (מה שחוסך את השימון).

אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שהמפינס מזהיבים מלמעלה ומוכנים מבפנים.

מתאים להגיש חם או קר. ניתן לשמור בקירור עד 3 ימים.



רוצים עוד מתכון מעולה עם דלעת?

חגיגת דלעות בתנור ברוטב חריף מתוק

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#צמחוני #vegeterian #recipes #lowfat #lowcalorie #bakes #bake #baking #תוספות #מאפים

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד