top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת גבינה אפויה של עננים

עודכן: 9 ביוני


 עוגת גבינה

צילום - עודד חוברה


עוגה נהדרת לשבועות וגם לימים אחרים.

רכה ונימוחה בפה.

עוגה שלמדתי לאפות מאמא שלי

אפשר להכין גם בגרסה שמתאימה לחולי סוכרת

וגם לבחור עם או בלי קרם

תבנית עגולה קוטר 26

20 מנות; 70 מ"ג סידן למנה - 185 קלוריות לפרוסה ללא קרם, 210 קלוריות למנה עם קרם

החומרים:

  • 200 גרם ביסקויטים פשוטים כמו פתי בר או דומים - מומלץ בהחלט לשלב כאלה עם קמח מלא

  • 100 גרם חמאה מומסת

  • 500 גרם גבינה 5%, מומלץ לשלב גבינה מותאמת לאפייה כמו ריקוטה

  • 1 גביע יוגורט 3% שומן

  • 1 כוס סוכר חום בהיר דק + 2 שקיקי סוכר וניל או תחליף סוכר לחולי סוכרת

  • 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

  • 3/4 כוס קמח תופח או 3/4 כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה

  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית

לקרם - אופציונאלי:

  • ½ כוס חלב

  • 1 מיכל שמנת להקצפה 15%

  • 3 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

לקישוט:

  • פירות טריים או קפואים או פרחים אכילים

עוגת גבינה מקושטת

ככה זה נראה מאחורי הקלעים


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל - 180 מעלות ובתחתיתו מניחים תבנית אפיה מלאה במים עד חצי הגובה.

לתחתית -

טוחנים במעבד מזון את הביסקויטים. במקביל ממיסים את החמאה.

מערבבים ביחד ומשטחים בתחתית תבנית עגולה

מערבבים את הגבינה, היוגורט, ותמצית וניל

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר וסוכר וניל.

מוסיפים את הסוכר לאחר תחילת ההקצפה, כשמתחיל להיוצר קצף, בכמה פעמים.

עד שנוצר קצף אחיד ונוקשה.

מוסיפים בתנועות קיפול את הקצף לתערובת הגבינות.

מערבבים בעדינות רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מעל הביסקויטים.

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש למדף באמצע התנור,

ואופים כשעה עד שהעוגה יציבה ומוזהבת.

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

בודקים ומוודאים מדי פעם שיש מים בתבנית התחתונה ואם יש צורך מוסיפים מים. משהים בתנור סגור עוד כשעה

עד שהעוגה מתקררת..

מעבירים לצלחת הגשה.


להכנת הקרם: מקציפים את כל המרכיבים במערבל עד שמתקבל קרם חלק ויציב. מורחים על העוגה.

אפשר לקשט בפירות יער טריים או קפואים שהופשרו או בפרחים אכילים.




 

ואם אתם רוצים להשקיע גם בניקוי הגוף בעונה האביבית הזו,

כדאי לכם לבדוק את תוכנית ה דיטוקס המצוינת שלי - בשני מסלולים -

אחד מהם בטח יתאים לך

כל הפרטים כאן



והנה מה שאומר שוקי על הדיטוקס שעבר




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך