• Liora Houbara

קטשופ - דווקא כן בריא

עודכן ב: 23 פבר 2019


אחד המאכלים האהובים ביותר על ילדים.

לפעמים יש תחושה שיש קצת אוכל מתחת לקטשופ...

הורים רבים נוטים לחשוב שהקטשופ אינו מאכל בריא ומשמין.

אז הרי בשורה משמחת לכל אוהבי הקטשופ.

העגבניות מהן עשוי הקטשופ מכילות חומר המקרא ליקופן.

זהו הפיגמנט הנותן לעגבניה את צבעה האדום.

אבל חוץ מצבע עז מסתבר שהוא גם בעל תכונות אנטי סרטניות.

מחקרים רבים הוכיחו כי הליקופן מפחית סיכוי לסרטן.

מערכת החיסון שלנו יודעת לטפל בתאים סרטניים ואת רובם היא משמידה עוד בשלב התחלתי.

מזונות כמו העגבניה מסייעים לה במלאכה זו.

כלומר אם נצרוך עגבניות באופן קבוע בתפריט היומי נפחית את סיכוי התפתחות הסרטן בגוף. יתרה מזאת, מסתבר כי דווקא תהליכי בישול איטיים מגדילים את כמות הליקופן.

כלומר מוצרי עגבניות למיניהם מכילים כמות גדולה יותר של ליקופן בהשוואה לעגבניות עצמן.

למשל קטשופ, רסק עגבניות, רוטב עגבניות לפיצה ורוטב בולונז.

לכן לא רק שהקטשופ אינו מזיק הוא אפילו מועיל.

מומלץ לבחור קטשופ ללא חומרי שימור וצבעי מאכל.

בעניין הקלוריות, כף קטשופ מכילה רק 15 קלוריות כך שגם ילדים בעלי עודף משקל יכולים בהחלט ליהנות ממנו.



נהנתם מהעמוד? ספרו לחברכם!

#מאמריםותפריטידיאטה #כתבות #ילדים #רטבים #טיפים

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד