top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

קטשופ - דווקא כן בריא

עודכן: 5 באוק׳ 2022


קטשופ בריא

אחד המאכלים האהובים ביותר על ילדים.

לפעמים יש תחושה שיש קצת אוכל מתחת לקטשופ...


הורים רבים נוטים לחשוב שהקטשופ הינו מאכל לא בריא ומשמין.

אז הרי בשורה משמחת לכל אוהבי הקטשופ. העגבניות מהן עשוי הקטשופ מכילות חומר הנקרא ליקופן.

זהו הפיגמנט הנותן לעגבניה את צבעה האדום.

אבל חוץ מצבע עז מסתבר שהוא גם בעל תכונות אנטי סרטניות.

מחקרים רבים הוכיחו כי הליקופן מפחית סיכוי לסרטן.

מערכת החיסון שלנו יודעת לטפל בתאים סרטניים ואת רובם היא משמידה עוד בשלב התחלתי.

מזונות כמו העגבניה מסייעים לה במלאכה זו.

כלומר אם נצרוך עגבניות באופן קבוע בתפריט היומי נפחית את סיכוי התפתחות הסרטן בגוף.

יתרה מזאת, מסתבר כי דווקא תהליכי בישול איטיים מגדילים את כמות הליקופן.

כלומר מוצרי עגבניות למיניהם מכילים כמות גדולה יותר של ליקופן בהשוואה לעגבניות עצמן.

למשל קטשופ, רסק עגבניות, רוטב עגבניות לפיצה ורוטב בולונז.

לכן לא רק שהקטשופ אינו מזיק הוא אפילו מועיל.

מומלץ לבחור קטשופ ללא חומרי שימור וצבעי מאכל.

בעניין הקלוריות, כף קטשופ מכילה רק 15 קלוריות כך שגם ילדים בעלי עודף משקל יכולים בהחלט ליהנות ממנו.


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page