• Liora Houbara

ריבה של סוף הקיץ

עודכן ב: 18 יול 2020


השימוש בפקטין מאפשר הפחתה בכמות הסוכר.

הפקטין משמש חומר מקריש ומשמר כאחד (ניתן לרכוש פקטין בחנויות התבלינים).

ואפשר להחליף אותו בפקטין מהטבע ( ההסבר5 בהמשך)

יש לעקר את הצנצנות לפני המילוי, לשם כך יש לשפוך לתוכן מים רותחים

ולהשהות למשך 15 דקות.

לאחר מכן ליבשן לחלוטין לפני המילוי בריבה.

גם את המכסים יש לטבול במים רותחים וליבש.


1.5 ק"ג ריבה (4 צנצנות בינוניות) 12 קלוריות לכפית.

החומרים:

  • 1 ק"ג פירות (ללא חרצנים וקליפות) ניתן להשתמש בפרי אחד או לערבב כמה פירות – נקטרינות, אפרסקים, משמש, שזיפים וכדומה.

  • מיץ וקליפה מגורדת מ- 3 לימונים

  • 30 גרם פקטין או קליפות וגריעני תפוח ( להכנת שקיק הפקטין שלכם)

  • 250 גרם סוכר (רצוי סוכר חום בהיר) או 200 גרם דבש

אופן הכנה:

מקלפים ומגלענים את הפירות.

אום לא רוצים להשתמש בפקטין, מכינים את שקיק הפקטין שלכם.

בשקיק רשת או גזה שאפשר להכניס לתוך בישול שמים קליפות וגרעיני תפוח וסוגרים היטב את השקיק.

קל יותר לקלף את הפירות אחרי חליטה של 10 דקות במים רותחים.

חותכים לחתיכות לפי טעמכם.

ככל שהחתיכות גדולות יותר גדל הסיכוי שהן יישארו בשלמותן בריבה עצמה.

שמים את הפירות הרחוצים בסיר, סוכר או דבש מוסיפים מיץ לימון וגרד קליפת לימון, סוגרים את המכסה

מביאים את הריבה לרתיחה,

ומבשלים 15 דקות על אש קטנה.

פותחים את הסיר מועכים מעט את הפירות ומוסיפים את אבקת הפקטין.

או את שקיק הפקטין שהכנתם.

מערבבים היטב בכף עץ ומבשלים שוב במכסה מכוסה 15 דקות.


בשלב זה בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר.

מניחים לריבה להצטנן ובודקים את היא מספיק נוקשה.

אם לא, יש לבשל עוד ולבדוק שוב.

בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט.

מעבירים לצנצנות מעוקרות כשהריבה עדיין חמה ומניחים לה להצטנן בתוך הצנצנות, כאשר הן מכוסות בנייר פרגמנט.

לאחר צינון מלא יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר.

הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.



רוצים עוד מתכון ליוגורט בטעמים טבעי וללא סוכר?

יוגורט שכבות בטעמים אמיתיים

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #ריבות #ממרחים #spreads #jams #sweet #vegan #vegeterian #recipes #desserts #ללאגלוטן