top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

ריבה של סוף הקיץ

עודכן: 1 באוג׳ 2023


ריבה של סוף הקיץ

#טיפבישולבריא- השימוש בפקטין מאפשר הפחתה בכמות הסוכר.

הפקטין משמש חומר מקריש ומשמר כאחד.

ניתן לרכוש אותו בחנויות התבלינים,

ואפשר להחליף אותו בפקטין מהטבע.


1.5 ק"ג ריבה (4 צנצנות בינוניות), 12 קלוריות לכפית

החומרים:

  • 1 ק"ג פירות (ללא חרצנים וקליפות) ניתן להשתמש בפרי אחד או לערבב כמה פירות – נקטרינות, אפרסקים, משמש, שזיפים וכדומה.

  • מיץ וקליפה מגורדת מ- 3 לימונים

  • 30 גרם פקטין או קליפות וגריעני תפוח (להכנת שקיק הפקטין שלכם)

  • 250 גרם סוכר (רצוי סוכר חום בהיר) או 200 גרם דבש

אופן הכנה:

יש לעקר את הצנצנות לפני המילוי, לשם כך יש לשפוך לתוכן מים רותחים ולהשהות למשך 15 דקות.

לאחר מכן ליבשן לחלוטין לפני המילוי בריבה.

גם את המכסים יש לטבול במים רותחים וליבש.


אם לא רוצים להשתמש בפקטין, מכינים את שקיק הפקטין שלכם.

בשקיק רשת או גזה שאפשר להכניס לתוך בישול, שמים קליפות וגרעיני תפוח וסוגרים היטב את השקיק.


מקלפים ומגלענים את הפירות, קל יותר לקלף את הפירות אחרי חליטה של 10 דקות במים רותחים.

חותכים לחתיכות לפי טעמכם.

ככל שהחתיכות גדולות יותר גדל הסיכוי שהן יישארו בשלמותן בריבה עצמה.

שמים את הפירות הרחוצים בסיר, מוסיפים סוכר או דבש, מיץ לימון וגרד קליפת לימון, סוגרים את המכסה.

מביאים את הריבה לרתיחה, ומבשלים 15 דקות על אש קטנה.

פותחים את הסיר מועכים מעט את הפירות ומוסיפים את אבקת הפקטין או את שקיק הפקטין שהכנתם.

מערבבים היטב בכף עץ ומבשלים שוב במכסה מכוסה 15 דקות.


בשלב זה בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר.

מניחים לריבה להצטנן ובודקים את היא מספיק נוקשה.

אם לא, יש לבשל עוד ולבדוק שוב.

בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט.

מעבירים לצנצנות מעוקרות כשהריבה עדיין חמה ומניחים לה להצטנן בתוך הצנצנות, כאשר הן מכוסות בנייר פרגמנט.

לאחר צינון מלא יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר.

הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.


 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתוקים באופן שפוי בחיים?

אני מזמינה אותך להכיר את ערכת הגמילה ממתוקים

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך