• Liora Houbara

שקשוקה עם טריק בריא

עודכן ב: מאי 4


צילום - עודד חוברה



איך גורמים לילדים סרבנים לאכול במיה, תרד, קייל או כרובית? מחביאים אותם ברוטב של השקשוקה. אם לא תגלו, הם אף פעם לא ידעו שהם אכלו משהו בריא


המאכל הישראלי והמוכר עם פטנט קטן – תוספת ירקות.

אפשר לשים כל ירק שאתם אוהבים, קפוא או טרי: קישואים, פלפלים בכל מיני צבעים, במיה, תרד, קייל, גזר, כרוב, כרובית וכדומה.


אם הסועדים אוהבים ירקות, רצוי להשאיר את הירקות בקוביות או עיגולים. אם מדובר בקטנטנים שאתם רוצים להסתיר מעיניהם את הירקות, כדאי לטחון את הירקות לפני הכנסתם לתבשיל.




4 מנות, 90 קלוריות למנה

החומרים:

  • 1 כף שמן

  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)

  • 1 קופסת רסק עגבניות (100 גרם)

  • 1 כוס ירקות שונים, טריים או קפואים (אם הירק קפוא יש להפשיר בקערת מים רותחים רבע שעה לפני הכנת השקשוקה)

  • 1/2 כפית מלח

  • מעט פלפל שחור למי שאוהב

  • עשבי תיבול – רוזמרין, תימין, אורגנו מיובשים או טריים, קצוצים

  • 4 ביצים


אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מכסים במכסה ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד כ-10 דקות.

מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול, מערבבים היטב ומבשלים מספר דקות. (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד יומיים).

את הביצים ניתן להוסיף בשתי דרכים שונות:

הדרך הצבאית: מוסיפים את הביצים ו"מקשקשים" אותן תוך כדי ערבוב ובישול עד שכל חלקי הביצים נראים מוכנים.

הדרך האלגנטית: פותחים את הביצים מעל המחבת ומחליקים לתוך הרוטב, במרווחים כך שלכל ביצה יהיה מקום מרווח. מכסים את המחבת. מבשלים על אש קטנה עד שהביצים נקרשות. מגישים חם עם לחם מלא וסלט טרי.



מתכון זה התפרסם בX-net




רוצים ירקות אבל בסגנון קצת שונה?

לעוד מתכון ירקות מוקפצים בטעם מזרח רחוק לחצ/י כאן



רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים לפי הרפואה הסינית ? הספר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות , ילמד אותך לשלב את עקרונות הרפואה הסינית, בחיים שלך ובנוסף הוא מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר

וגם לשאלון מגניב שיעזור לך להחליט אם את/ה טיפוס קור או חום

לחצ/י כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#ירקות #vegetables #צמחוני #dietrecipe #flourfree #lowfat #lowcalorie #יוםהעצמאות #איטלקי #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד