top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

אושפלו פרגיות, אורז וירקות - בשרי, טבעוני וצמחוני

עודכן: 27 בספט׳


סיר פרגיות, אורז וירקות - בשרי וצמחוני
סיר פרגיות, אורז וירקות - בשרי וצמחוני


אושפלו פרגיות, אורז וירקות - בשרי, טבעוני וצמחוני

מנה שמכינים בצ'יק צ'ק והיא למעשה ארוחה מלאה

מחממת ומשביעה.

בגרסה בשרית וצמחונית - טבעונית

דיאטיפ של ליאורה חוברה

אורז לבן דווקא עדיף על מלא,

כי האורז גדל באדמת ביצות שיש בה חומר רעיל בשם ארסן.

הוא דווקא מצטבר יותר בקליפות.

לכן חשוב גם לשטוף את האורז היטב


4 מנות 450 קלוריות למנה בשרית שהיא ארוחה מלאה ,

ו 300 קלוריות- למנה צמחונית או טבעונית שהיא ארוחה מלאה

החומרים למרינדה:

כף דבש

כף חרדל

כף קטשופ

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס מים חמימים

שאר החומרים:

  • 600 גר פרגיות נתחי פרגית (בערך 4) כאלה שאפשר לגלגל

או כוס גרגרי חומוס קפואים + כוס גרגרי אפונה קפואים

שהופשרו במים רותחים ח - 15 דקות ( לגרסה צמחונית - טבעונית)

  • 3 בצלים פרוסים דק

  • 6 שיני שום חתוכות

  • כוס ירקות שאוהבים קלופים וחתוכים לקוביות או עיגולים - גזר, קישוא, סלרי , כרובית וכו

  • 1.5 כוס אורז רצוי בסמטי שטוף היטב

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • חופן כוסברה קוציצה (לא חובה)

  • 3 כוסות מים רותחים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • כפית כורכום, כפית כמון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון


אופן הכנה:

ההכנה של מתכון אושפלו פרגיות, אורז וירקות - בשרי, טבעוני וצמחוני היא קלה מאוד.

מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את נתחי הפרגיות ל שעה - 5 שעות במקרר.

אם מכינים גרסה טבעונית / צמחונית, משרים את גרגרי החומוס והאפונה במרינדה.

בסיר נון סטיק מזהיבים

את נתחי הפרגית המגולגלים על צד אחד ואחרי שמעט מזהיב הופכים. ואז מוציאים לצלחת. זה לא צריך להיות מבושל. רק "סגירה" על הנתח.

בצלים על תרסיס שמן

מוסיפים את שיני השום ומזהיבים עוד דקה

מוסיפים את האורז ומערבבים היטב תוך עוד 4 -5 דקות בישול.

מוסיפים את הירקות ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים שנשארו מהמרינדה ואז משבצים את נתחי הפרגית או מוסיפים את גרגרי החומוס או האפונה.

מוסיפים את המים והתבלינים מערבבים היטב.

מוסיפים פטרוזיליה ושמיר, מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר.

ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן - כ - 20 דקות. אני ממליצה על כיסוי המכסה במגבת,

מכסים את הסיר במגבת ומעליה מכסה. מקפלים כמובן את קצוות המגבת למרכז הסיר.

כמו בתמונה הזו

סיר אורז מכוסה מגבת

 ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן - כ - 20 דקות.

משהים בסיר מכוסה עוד 15 - 20 דקות לפני ההגשה.

פותחים, בעזרת מזלג מאווררים את האורז.

מגישים חם

משהים בסיר מכוסה עוד 10 דקות לפני ההגשה.

מגישים חם

מומלץ להגיש עם תבשיל ירקות או סלט.

כמו שאת.ה רואה במתכון הזה, אושפלו פרגיות, אורז וירקות – בשרי, טבעוני וצמחוני, תמיד אפשר למצוא את הדרך להכין אוכל טעים שמתאים לכולם – גם לבשרי וגם לטבעוני. זה בדיוק מה שאני אוהבת לעשות במטבח שלי: להראות שאין באמת "תירוצים".

וזה גם הרעיון מאחורי הספר שלי, 365 יום בלי תירוצים. ספר שמלווה אותך יום־יום עם רעיונות, השראה ומתכונים שיתאימו לכל מצב רוח ולכל לוח זמנים. הוא כאן כדי להזכיר לך שבכל יום יש בחירה קטנה אחת שמקדמת אותך – בגוף, בנפש ובמטבח.

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או לרכישה מיידית


365 יום בלי תירוצים מהדורה מודפסת
לקנייה


הכנתם?


אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet


שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בשדה התגובות 👇🏽

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page