top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת קפה - אגוזים בטאץ' שוקולד אלכוהולי

עודכן: 27 באוק׳ 2022


עוגת קפה אגוזים
עוגת קפה אגוזים

מתכון מתוק שהטעמים האחרים ממתנים את המתוק שבו.

כחלק מהדרך להשאיר שומן בעוגה אבל לוותר על שמן בחרתי כאן בממרח שוקולד איכותי

בגרסה רגילה או טבעונית


עוגה אחת, תבנית גוגלהוף או תבנית 26,

20 מנות 125 קלוריות למנה

החומרים:

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 5 כפות ממרח אגוזים או שוקולד איכותי

  • 100 תמצית אספרסו חזקה או 3 כפיות קפה נמס מגורעם מומס ב100 מל מים רותחים

  • 100 מ"ל חלב רגיל או תחליף חלב לגרסה טבעונית

  • 3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף סוכר לחולי סוכרת

  • 1 כוס קמח תופח מלא

  • 1 כוס קמח תופח רגיל

  • 2 כפות אבקת קקאו איכותית

  • כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • 2 כפות רום או וויסקי או ליקר קפה או שוקולד ( לא חובה)

  • חצי כוס אגוזי מלך שבורים

  • 2 כפות פרוסות שקדים דקיקות

  • תרסיס שמן לשימון התבנית או לבחור תבנית נון סטיק

  • 1/2 כפית קינמון ( לא חובה, רק למי שאוהב) או חוויאג' תימני לקפה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן

  • תרסיס שמן לשימון התבנית או לבחור תבנית נון סטיק



אופן ההכנה:

בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד שנוצר קצף אווירירי.

בקערה בינונית, מערבבים את החומרים היבשים.

תוך כדי המשך ערבול של המערבל מוסיפים לסירוגין את חומרים הרטובים - ממרח אגוזים, תמצית וניל, קפה, חלב וליקר

ותערובת החומרים היבשים.

כלומר, מוסיפים מעט חומרים רטובים ואחכ מתערובת החומרים היבשים וכך עד שמסיימים את כל הכמות.

מערבבים ידנית את שברי האגוזים.

בתבנית גוגלהוף ( אני בחרתי בתבנית סיליקון שמאפשרת הוצאה קלה ומושלמת של העוגה) או תבנית עגולה , 26, שמשנים בעזרת תרסיס שמן או בוחרים תבנית נון סטיק ( שזה תמיד מומלץ ועדיף).

בתבנית גוגלהוף מפזרים את פרוסות השקדים בתחתית "גבעות" התבנית ( כך שהם יהיו אחכ בראשה העוגה.

בתבנית עגולה, אפשר לפזר אותם מלמעלה , אחרי ששופכים את הבלילה לתבנית.

שופכים את הבלילה לתבנית .


אופים את העוגה, בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 30 - 40 דקות, עד שפני העוגה משחימים וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.




רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או לרכישה מיידית כאן למטה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 



פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page