top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פאבה וסקורדליה ממרחים יווניים


פאבה ממרח אפונה צהובה יווני
פאבה ממרח אפונה צהובה יווני

אוהבת את יוון, את תחושת השלווה, את הריחות הטריים,

את השקט ואת האוכל היווני, עם האוטנטיות המסורתית שלו.


אז בטיול לפלופונס החלטתי להביא משם מתכונים של 2 ממרחים שאני אוהבת.

הצלחתי לשכנע מאמא יווניה לתת לי את המתכונים,

תוך משא ומתן על כמויות שמן הזית.

בריא אבל נשפך ביוון כמו מים,

אז הנה הגרסאות היותר דלות שומן שלי,

בלי להתפשר על הטעם.


 

פאבה ״החומוס״ היווני-

ממרח אפונה צהובה

במקור מכינים אותו מקטנייה מיוחדת בשם Santorini Fava.

אפונה צהובה דומה לה מאוד,

אבל הרבה יותר קל להשיג אותה והיא גם יותר זולה

10 מנות 170 קלוריות למנה


החומרים:

  •  500 גרם אפונה צהובה יבשה

  • 2 בצל סגול בינוני, חצוי וקלוף

  • 5 שיני שום, קלופות

  • 1 כף מלח

  • 4 כפות מיץ לימון טרי

  • 1/2 כפית אורגנו מיובש או כפית עלים טריים ללא גבעולים

  • 2 כפות שמן זית

  • להגשה: בצל סגול קצוץ,פורוזיליה, צלפים שמן זית

אופן ההכנה:

שוטפים את האפונה במסננת במים עד שהם הופכים לצלולים.

בסיר גדול. על תרסיס שמן מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום ומזהיבים עוד מעט

מוסיפים אפונה, מים,שיכסו את האפונה ועוד קצת ואת המלח

מביאים לרתיחה. מבשלים 20-15, תוך הסרת הקצף שנוצר על פני הנוזל,

עד שהאפונה רכה. מסננים היטב, ושומרים מעט מנוזלי הבישול.

מעבירים את האפונה, הבצל והשום למעבד המזון, מוסיפים לימון, אורגנו ו שמן זית וטוחנים למחית

(אם המחית יבשה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול, אבל יש להביא בחשבון שהממרח מסמיך לאחר הקירור). טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

מעבירים את ממרח הפאבה החמימה לצלחת, מקשטים במה שאוהבים - בצל, צלפים, פטרוזיליה.

אפשר מעט שמן זית. מגישים.


אם נשאר,שומרים בצנצנת זכוכית במקרר


 

סקורדליה

ממרח השום היווני

סקורדליה
סקורדליה

הסקורדליה (Skordalia) מוגשת כמעט בכל טברנה, היא משמת חלק מהמתאבנים (meze),

שמוגשים בתחילת הארוחה. שמה מגיע מהמילה היוונית = סקורדו = שום.

יש הרבה גרסאות שלה ובחלקן כמויות גדולות של שקדים ושמן. וגם תוספת לחם לבן.

אני בחרתי את אחת הגרסאות הפשוטות והיותר דלות קלוריות.

טעים, לא פחות !!!!

6 מנות 110 קלוריות למנה

החומרים:

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות

  • כ - 10 שיני שום טריות

  • 4 כפות שמן זית איכותי

  • 4 כפות מיץ לימון טרי

  • כפית שטוחה מלח דק

אופן ההכנה:

שמים בסיר מלא מים ממומלחים את תפוחי אדמה ושיני השום,

ומבשלים עד שתפוחי אדמה רכים. מסננים ומקררים מעט.

שומרים חלק ממי הבישול.

מועכים במועך תפוחי אדמה, עד שנוצר פירה.

מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב והמשך מעיכה את שמן השית, הלימון והמלח,

ומועכים עד קבלת מרקם שך ממרח.

אם יש צורך מוסיפים ממי הבישול.

מסדרים על צלחות אישיות או צלחת מרכזית ומגישים

אם נשאר,שומרים בצנצנת זכוכית במקרר


 

רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם

מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר ולרכישה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא



פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page