קדרת עוף או טבעונית עם פריקה (או בורגול) וירקות שורש בלימון
- ליאורה חוברה

- 04false40 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
- זמן קריאה 3 דקות

ברגע שהחורף מגיע ואני מרגישה את הצינה באוויר,
אין כמו קדרה שמתבשלת לאט וממלאת את כל הבית בריח עמוק ומשגע.
זו בדיוק הקדרה שאני חוזרת אליה שוב ושוב.
תבשיל קדרה חורפי עוף או טבועני עם פריקה וירקות שורש
סיר אחד שמכיל הכל, באמת ארוחה שלמה שחוסכת זמן, עבודה וכלים.
פשוט שמים על הכיריים, מעבירים לתנור, ונותנים לתבשיל לעשות את שלו. קדרה מחממת של חורף, שמתחילה על הכיריים וממשיכה בתנור,
מחממת ומשביעה.
את הקדרה הזו אפשר להכין בגרסה בשרית, צמחונית או טבעונית,
והיא תמיד יוצאת משביעה וטעימה. אם אני רוצה ארוחה צמחונית מלאה, אני מוסיפה ביצים קשות שמתבשלות יחד עם התבשיל. לגרסה טבעונית אני פשוט מחליפה את העוף בגרגרי חומוס.
זה כל כך פשוט, וזה עובד נפלא.
דיאטיפ של ליאורה: לפי הרפואה הסינית, בישול ארוך מכניס חום לתבשיל, וכשאנחנו אוכלים אותו הוא מוסיף חום לגוף ומחזק את מערכת החיסון בתקופה של קור ורוח.
זו אחת הסיבות שאני אוהבת קדרות חורף,
הן לא רק טעימות אלא גם תומכות בגוף בדיוק כשצריך.
6 מנות בשריות או צמחוניות / טבעוניות שהן ארוחה שלמה 480 קלוריות למנה בשרית
360 למנה צמחונית
תוספת ביצה = 70 קלוריות
החומרים ל - 6 מנות
כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות 2 בצל חתוך לקוביות 2 גבעול סלרי חתוך לטבעות כף שמן 500 גרם פריקה (לבישול קצר יותר מומלץ פריקה שבורה או גרוסה) בורגול גס= 2.5 כוסות 4 שיני שום חצויות 1 כף ממרח לימון כבוש (לא חובה אבל מוסיף) חופן עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
4.5 כוסות מים (באותו גודל של כוסות הפריקה) 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור
4 -5 לימונים פרסיים שלמים
לתיבול
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
1 כפית בהרט
כפית פלפל אנגלי טחון
2 כפות סילאן
1 כף ממרח לימון כבוש (לא חובה)
3 כפות מיץ לימון טרי
לקדרה הבשרית
6 רבעי עוף ללא עור (ממליצה להשאיר אצל הקצב) ומחולקים ל - 2
לקדרה הצמחונית/טובעונית
2 כוסות גרגרי חומוס קפואים או יבשים אחרי השריה של 24 שעות
אפשרויות וגיוונים:
להוסיף ביצה קשה שכבר בושלה מראש לכל מנה
להוסיף חמוציות או צימוקים
לגוון בסוגי הקטניות במקום או בשילוב עם החומוס
להוסיף איזה ירקות שבא גם כאלה שכבר קצת עייפים - כרוב, כרובית, ברוקולי, סלק, וכו'

אופן הכנה:
להכנת תבשיל קדרה חורפי עוף או טבועני עם פריקה וירקות שורש נזדקק
לסיר גדול שאפשר להכניס לתנור.
בסיר מזהיבים את הבצל, בכף שמן
מוסיפים את שאר ירקות השורש ומאדים יחד עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.
לקדרה הצמחונית והטבעונית ממשיכים אחרי ההוראות שכאן לאחר ההוראות לגביי העוף
לקדרה הבשרית, מוציאים את כל הירקות.
בסיר מקפיצים את חלקי העוף כך שהם "סגורים" ומזהיבים מעט מכל הצדדים
מחזירים אל כל הירקות וממשיכים להלן
לקדרה צמחונית וטבעונית ממשיכים מכאן מוסיפים לסיר את כל שאר החומרים למעט הביצים, התמרים וראשי השום.
כולל התבלינים ו- מים ומביאים לרתיחה.
מערבבים
מסדרים מעל את התמרים, הביצים וראשי השום
ומשקיעים בתוך התערובת. מכסים בנייר אפיה שהרטבת וקיבצ'צ'ת.
ומעל במכסה מתאים.
מעבירים לתנור לחומם מראש לחום של 150 מעלות לכשעתיים באמצע הבישול בודקים את מפלס המים. צריכים להיות מעט מים בסיר.
אם אין בכלל מים, מוסיפים מעט.
אפשר להשאיר בתנור שעות נוספות לחיזוק טעמים וצבע.
אבל חשוב לשים לב שיש תמיד מעט מים בסיר.
אחרי שמכינים תבשיל חם כזה, אני תמיד נזכרת כמה העונה הזו יכולה להיות גם הזדמנות. חורף מביא איתו קור, עייפות ורצון להתכרבל, אבל הוא גם זמן מצוין לעשות סדר בגוף ולהקל עליו.
בדיוק בגלל זה יצרתי את קיט החורף קל על המשקל,
שכולל שילוב של צמחי מרפא טבעיים, תפריט מסודר, מדריך מקיף לעונה הקרה
ועוד כמה בונוסים שיהפכו את החורף שלך להרבה יותר פשוט.
המטרה היא לעבור את החודשים הקרים בלי לעלות במשקל, ואולי אפילו לרדת,
בצורה טבעית ונעימה שמתאימה לשגרה.
הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:
הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,
משפרים את תחושת השובע,
מרגיעים את מערכת העיכול
ותומכים בשריפת הקלוריות.
כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.
לחורף קל, בריא ומהנה יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!
אז
אם החורף בדרך כלל מאתגר אותך,
זה הכלי שיעזור לך להישאר מאוזנת לאורך כל העונה.
ואם את רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ
בלי לוותר על מתוק יומי?
מזמינה אותך להכיר את קיט החורף
חורף קל על המשקל (ואם הגעת לכן בחורף, הוא גם בהנחת חורף)
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
הכנתם?





































תגובות