top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

קציצות דגים דיאטטיות בפלפלים,עגבניות וגרגרי חומוס

עודכן: לפני יומיים


קציצות דגים בפלפלים,עגבניות וחומוס
קציצות דגים בפלפלים,עגבניות וחומוס

יש משהו בקציצות דגים שמיד מזכיר לי בית. לא מכירה א.נשים שלא אוהבים קציצות

הריח שמתפשט במטבח, הרוטב הסמיך עם העגבניות והפלפלים, והטעם הזה –

שפשוט גורם לגוף לרצות להגיע לארוחה.

זו אחת המנות שאני חוזרת אליה שוב ושוב כשאני רוצה אוכל מבושל, טעים, אבל גם קל ובריא.

קציצות דגים דיאטטיות האלה הן עשירות בחלבון, ומקבלות בוסט תזונתי מהגרגרים של החומוס.

אפשר להכין אותן מראש, ולשמור במקרר ליומיים – הן רק משתבחות.


דיאטיפ של ליאורה חוברה: אם תוותרו על גרגרי החומוס – תקבלו מנה דלת פחמימה במיוחד, שמתאימה גם לתוכנית דלת פחמימה

24 קציצות גדולות - לכל קציצה (כולל הרוטב ומרכיביו ) 80 קלוריות וכ - 10 גרם חלבון

החומרים לקציצות:

  • ק"ג דג טרי קצוץ, כל דג שאתם אוהבים – בורי, בס, אמנון וכו' טחון לקציצות

  • ביצה

  • גזר מגורר (אופציונאלי)

  • בצל קלוף

  • 6 שיני שום

  • 2 כפות נבט חיטה (בפסח להחליף בקמח תפוחי אדמה)

  • 1/2 כוס סובין שיבולת שועל (בפסח להחליף בקמח מצה, רצוי מלא)

  • חצי צרור כוסברה

  • חצי צרור פטרוזיליה

  • קליפת לימון מגוררת מלימון שלך


החומרים לרוטב:

  • 2 בצלים פרוסים

  • 10 שיני שום פרוסות

  • 2 כפות פפריקה מתוקה

  • 2 כפות פפריקה מתוקה מעושנת

  • פלפל חריף למי שאוהבת חריפות

  • 2 כפות ממרח לימונים כבושים

  • לימון ללא קליפה פרוס.

  • שליש כוס מיץ לימון

  • 2 כפות תערובת תבלין לדג או כף כמון + חצי כף פלפל אנגלי טחון +חצי כף כורכום

  • כף מלח

  • קורט פלפל שחור

  • -2-1 כוסות מים,לפי הסמיכות הרצויה

  • כוס גרגרי חומוס קפואים

  • חופן פטרוזיליה קצוצה + חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

להכנת קציצות דגים דיאטטיות עובדים לפי השלבים הבאים

  1. במעבד מזון טוחנים - בצל, שיני שום, פטרוזיליה, כוסברה

מוסיפים לדג את התערוב לעיל ואת כל שאר מרכיבי הקציצות מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. משהים במקרר חצי שעה.

  1. יוצרים מעיסת הדגים קציצות קציצות עגולות ופחוסות. בידיים רטובות. יש להרטיב את הידיים כל כמה קציצות. מסדרים או בתבנית על נייר אפיה או על קרש שיהיה נוח להזבהיב במחבת אם החלטת שזו השיטה המועדפת עליכם

    בשלב זה אפשר להזהיב את הקציצות משני הצדדים בעדינות על מחבת נון סטיק עם 3 שפריצים של שמן. 2 - 3 דק מכל צד

    או להכין אותן בתנור.

    ואז מחממים תנור ל - 180 מעלות. ומכינים קציצות עגולות ופחוסות. מניחים אותן על נייר אפיה שמרפד את התבנית

  2. אופים את הקציצות רבע שעה. ואז הופכים ואופים עוד 5 דקות. ומוציאים מהתנור.

  3. בסיר רחב וגדול מזהיבים את הבצל (של הרוטב) עם תרסיס שמן . מוסיפים את שיני השום הפרוסות. מוסיפים - פפריקה מתוקה וחריפה. ומערבבים קצת נזהרים לא לחרוך.

  4. מוסיפים - פלפלים פרוסים, עגבניות, ואת כל שאר חומרי הרוטב. מערבבים ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה. מערבבים. מוסיפים כוס מים או יותר לפי הסמיכות ואת גרגרים החומוס. ומביאים לרתיחה על אש קטנה. מבשלים חצי שעה.

  5. ואז מוסיפים בעדינות את הקציצות לרוטב, ברווחים, ומשתדלים לא לגעת בהן יותר מידי.

  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד שעה. אפשר מידי פעם לערבב מאוד בעדינות. הכי מומלץ לשים מגבת שתחזיק את מכסה הסיר ולשקשק את הסיר בעדינות

  7. מגישים עם אורז או פירה כתום או פסטה

 

זה מתכון מעולה, והוא משתלב ממש מצוין בתוכנית


תוכנית קארב דיסטוקס

השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח

18 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך


וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון

תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית וליווי צמוד בוואצאפ,

שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה

לרדת במשקל 

ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעיתללא ספירת קלוריות!

תוכנית און-ליין מעשית בהנחיה ובתמיכה מלאה שלי

ירידה במשקל | ליווי ותמיכה קבוצתי  | מתכונים |תפריטים

וגם אפשרות לצמחי מרפא




כדי לעשות CARB DETOX,

להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות 

ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,

 והצטרפות למחזור הקרוב לחצי כאן או על התמונה



תוכנית קארב דיטוקס


הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page