top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

בוריטו בוקר

עודכן: 8 באוק׳ 2022


צילום - ענבר חוברה

8 בוריטו

חומרים:

  • חצי בצל, קצוץ

  • 2 שיני שום, כתושות

  • 3 כוסות ירקות מועדפים חתוכים לקוביות קטנות

  • כף תבלינים אהובים

  • אופציונלי - להכין סלט גדול מירקות טריים שאוהבים בתיבול אהוב (אם מעדיפים לא מבושל) אבל אז אי אפשר להקפיא את הבוריטו המוכן

לחביתה:

  • 8 ביצים (רצוי אורגניות או חופש)

  • 2 כוסות עלים ירוקים קצוצים (קייל / תרד / בוקצ׳וי)

  • מלח פלפל לטעמכם

להכנת הבוריטו:

  • אופציונלי - ממרח בריא אהוב למרוח על הטורטיה (כמו טחינה, חומוס, גבינה 5%, ועוד)

  • 8 טורטיות מחיטה מלאה, אפשר גם ללא גלוטן או בטעמים מיוחדים.

להגשה:

  • יוגורט (עד 5%) או רוטב אהוב (כמו סלסה)

אופן ההכנה: במחבת גדולה מזהיבים את שיני השום והבצל.

לאחר מכן מוסיפים את הירקות שבחרתם (על פי סדר מהקשה לרך).

מוסיפים תבלינים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.

בקערה גדולה מערבבים את הביצים עם העלים הירוקים מלח ופלפל.

מחממים מחבת נוספת נון סטיק, ומכינים 4 חביתות, כל אחת מ-2 ביצים.

פורסים טורטיה על משטח עבודה, אם בחרתם למרוח ממרח בריא אהוב, מורחים שכבה דקה על הטורטיה. בעדינות מוסיפים כף גדולה של ירקות ומפזרים על כל הבוריטו. מעל מניחים חצי חביתה (שימו לב! לא להעמיס את הבוריטו כי אחרת הוא לא יסגר). מקפלים את שני קצוות הטורטיה (מלמעלה ומלמטה), ואז מקפלים צד אחד מעל המילוי ומיד הופכים את הבוריטו מעליו כך שהצד השני יתגלגל ויתקפל גם כן.

ניתן לארוז בנייר סנדוויצים ומעליו בניילון נצמד, ולשמור בקופסא במקפיא (עד שלושה שבועות), או במקרר יום אחד.

מוציאים את הבוריטו מהמקפיא בבוקר, אפשר לחמם במחבת מכוסה על אש קטנה, במיקרו או בטוסטר אובן.

מגישים עם יוגורט או רוטב מועדף.

המתכון נכתב כחלק מפרוייקט חזרה לביצפר, ״מועדון ארוחת הבוקר״.

בשיתוף פעולה עם ענבר חוברה, בעלת הבלוג EndlessTrip

העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות.


 

רוצים ללמד את הפעוטות שלכם שמות וצבעים של ירקות ופירות?

ספרי פעוטות מרהיבים ללימוד שמות הצבעים, הירקות והפירות

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא