top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

בניצה תרד וגבינות (עשירת חלבון ודלת שומן)

עודכן: 19 באוג׳ 2023




בניצה בולגרית מעלי פילו

כמו שהיא יפה, ככה היא גם טעימה.

עשירה בחלבון ומעולה לאירוח או לארוחה צמחונית - חלבית

*דיאטיפ בריא של ליאורה חוברה:

לא חייבים חמאה מומסת ושילוב גבינות 5% מכל מיני סוגים עושה עבודה מצוינת

המאפה הזה בסדרת מׇאׇפִילוֹ (מאפה פילו) של ליאורה חוברה

תבנית פיירקס מלבנית או אלפטית גדולה – כ – 15 מנות – 120 קלוריות למנה החומרים :

  • חבילת עלי פילו מצוננים או קפואים שהופשרו בלילה במקרר

  • בזמן העבודה יש לכסות את הפילו במגבת.

  • 500 גרם גבינות 5% - אפשר להשתמש בכל השאריות שיש במקרר של גבינות שונות כולל קוטג' וגבינות מלוחות. אני ממליצה לגוון ולשלב לפחות 200 גרם ריקוטה שהיא גבינת עשירת סידן ומתאימה מאוד לבישול

  • 3 ביצים

  • 200 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים דק

  • 2 בצלים פרוסים

  • 2 כפות שמן זית

  • 1/2 מיכל שמנת לבישול 9%

  • כף קמח

  • מלח ופלפל לפי הטעם

לקישוט

  • ביצה טרופה, שומשום מלא או שחור או תערובת של שניהם אופן ההכנה:

מאדים את הבצל עד הזהבה על תרסיס שמן,

מוסיפים את עלי התרד השטופים מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הביצים.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עלי התרד ושאר החומרים.

בתבנית פיירקס מלבנית גדולה מסדרים שכבה של מחצית מעלי פילו,

כשהם מקובצ'צ'ים כמו נייר שמעכתם לכדורים

עליה שכבה של מחצית תערובת הגבינות

מעל מחצית מעלי הפילו שנשארו כשהם ישרים,

מעל את המחצית השניה של תערובת הגבינות

ומעל את עלי הפילו שנותרו.

סוגרים יפה.

חותכים עוד לפני האפיה רק את השכבה העליונה בסכין חדה ומסמנים את החתיכות.

מורחים בביצה ומפזרים שומשום

ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

אופים עד הזהבה. מגישים חם



שכבה ראשונה של פילו שכבה ראשונה של גבינות שכבה שניה של פילו

חיתוך לפני אפיה שכבה שלישית של פילו שכבה שניה של גבינות

 

בניצה

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה

או לרכישה מיידית





 

אשמח לכל תגובה או שאלה,


הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.


כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי