• Liora Houbara

חגיגת דלעות בתנור ברוטב חריף מתוק

עודכן ב: 6 דצמ 2020


צילומים - עודד חוברה



נשנוש טעים ומלא בבריאות כתומה

לפי הרפואה הסינית הכתום הוא צבע שמחזק את הטחול,

והוא תורם להפחתת הצורך במתוק

מתאים להגיש עם כל ארוחה


10 מנות 25 קלוריות למנה החומרים:

2 דלעות יפניות 2 דלעות ערמונים

אפשר לשלב גם דלורית ודלעת רגילה החומרים לרוטב - 2 שיני שום כתושות 2 כפות קטשופ כף דבש (או סילאן לטבעונים) 2 כפות רוטב סויה (רצוי מתוקה אבל אפשר גם רגילה) 2 כפות רוטב טריאקי 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה גדולה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

במקביל חוצים את הדלעות לחצי, מוציאים את הגרעינים,

ופורסים את הדלעות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, עם הקליפה.

מוסיפים את הדלעות לקערה ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.

מפזרים את הדלעות, רצוי בשכבה אחת.

מכניסים את הדלעות לתנור.

אופים בחום 180 מעלות כ 40 - 60 דקות, עד שהדלעות רכות בנעיצת מזלג.

אפשר בהחלט במהלך האפיה 1 -2 - פעמים למרוח על הדלעות את מה שנשאר מנוזלי הרוטב.

מגישים חם או קר.


דלעות יפניות - צילום - עודד חוברה

רוצה לדעת איך לרדת במשקל גם בחורף?

הכנתי במיוחד בשבילך הרצאה מיוחדת

חורף קל על המשקל - לאכול מתחת לפוך ולרדת במשקל

להרשמה להרצאה לחצ/י כאן או על התמונה



לעוד מתכון ירקות בתנור שצובע את הצלחת

לחצ/י כאן או על התמונה


רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים לפי הרפואה הסינית ? הספר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות, ילמד אותך לשלב את עקרונות הרפואה הסינית, בחיים שלך ובנוסף הוא מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר

וגם לשאלון מגניב שיעזור לך להחליט אם את/ה טיפוס קור או חום

לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל? הרשמו כאן


#ירקות #bake #vegetables #טבעוני #צמחוני #dietrecipe #flourfree #lowfat #lowcalorie #תזונהסינית #חורף #רפואהסינית