top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

יום האבטיח

עודכן: 2 באוג׳ 2023


יום האבטיח

יום האבטיח - 3.8

חוגג את המסורת ארוכת השנים של חגיגה קייצית של הפרי הבריא והמרענן הזה

שיש לו המון יתרונות תזונתיים:

לייקופן – הפיגמנט האדום שתורם להגנה נגד סרטן מכל סוג ובעקר סרטן שד וערמונית.

כמו כן תורם להורדת LDL (הכולסטרול הרע) והגנה ממחלות לב


ציטרולין -זהו רכיב ייחודי לאבטיח

שתורם להרפיית כלי הדם ולהפחתת לחץ הדם המהווה גורם סיכון משמעותי ביותר להתקפי לב

שבץ מוחי ומחלות כליה.

ה"לבן" של הקליפה, עשיר במיוחד בציטרולין.


קרוטנואידים -

האבטיח מכיל קרוטנואידים נוספים, כגון בטא-קרוטן ובטא-קריפטוקסנטין, התורמים להפחתת הסיכון לסרטן הפה, הלוע, הגרון והריאות

הם חשובים במיוחד בהגנה על העור והעיניים מפני קרינת UV של השמש. ממש קרם הגנה ומשקפי שמש פנימיים.

ויטמין C

ויטמין C הוא נוגד חמצון חשוב המסייע במלחמה נגד מחלותרבות ושונות. הוא מחזק את מערכת החיסון ותורם להחלמה של פצעים ורקמות.

כוס קוביות אבטיח מספק כ-50% ממנת ויטמין C היומית המומלצת לילדים וכ-15% ממנת הוויטמין היומית המומלצת למבוגרים.


כמה קלוריות יש בו?

כל היתרונות הבריאותיים של האבטיח מלווים בתכולת קלוריות נמוכה יחסית - כ-30 קלוריות ל-100 גרם.

אבל, קל מאוד לאכול ממנו עוד ועוד.

לכן המידה הנכונה היא מנת פרי = כוס קוביות אבטיח.

לא נמדוד אבטיח ב"פלח" כי זה מדד ממש לא מדויק.....😄

אם אתם סוכרתיים, סובלים מרמות גבוהות של שומנים בדם או מוגבלים בצריכת פירות, התייעצו עם דיאטנית.


6 דרכים טעימות ובריאות לאכול אבטיח

ומה המתכון שלכם לפרי הטעים והמרענן הזה?

כתבו לי בתגובות


האבטיח מכיל  המון ליקופן, הוא מרווה וטעים, רק חשוב לא להגזים






ובקיץ, איך שומרים על הדיאטה בקיץ?


עם כל האירועים, המסיבות, החופשות והפיתויים?

טוב ששאלתם.

ארזתי לכם קיט קיץ קל על המשקל,

עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה, תפריט

מדריכי קיץ מעולים, ומגש קוביות קרח מיוחד.

כל הפרטים כאן





בלחיצה כאן או על התמונה עוד הרבה מתכוני אבטיח מרעננים ובריאים שלי

זה מה שכתבה לי שרית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף