מתכון מצוין לט"ו בשבט וגם לניצול הפירות היבשים שנשארו מהחג.
ורק 150 קלוריות למנה!
כמה חסכנו? הכנה של העוף עם העור תוסיף עוד 100 קלוריות למנה
12 מנות, 150 קלוריות למנה
החומרים:
½ כוס שֶרי (ליקר דובדבנים)
½ 1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון
¼ כפית ג'ינגיר טחון
2 שיני שום כתושות
12 חלקי עוף ללא עור (אפשר להשתמש בשוקיים, ירכיים, כרעיים)
3 כפות שמן
2 בצלים
1 כוס פירות יבשים לפי הטעם – צימוקים, שזיפים, משמשים וכדומה.
1/3 כוס מיץ תפוזים
6 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
מערבבים את הליקר עם התבלינים, כולל השום.
משרים את חלקי העוף במרינדה, בקופסא סגורה, לפחות לשעתיים, אפשר גם ללילה שלם.
מחממים כף שמן בסיר גדול.
מוציאים את חלקי העוף מהמרינדה, מייבשים ומשחימים בסיר עם השמן החם.
מעבירים את העוף לתבנית גדולה ועמוקה.
מקלפים את הבצלים וקוצצים.
משחימים בשמן שנותר.
שוטפים ומגלענים את הפירות היבשים.
קוצצים את הגדולים שבהם.
מוסיפים לבשר שבתבנית את הבצל, הפירות היבשים, המרינדה שנותרה, מיץ תפוזים וצנוברים.
מכסים ואופים בחום בינוני 45 דקות.
מסירים את הכיסוי ואופים ללא כיסוי עוד 15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שחום.
מגישים בתוספת מהרוטב שבתבנית והפירות.
המתכון מתוך הספר 365 יום בלי תירוצים של ליאורה חוברה בהוצאת כנרת
לרכישת הספר לחצו כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments