• Liora Houbara

כרעי עוף בתנור בפירות יבשים

עודכן ב: 12 ינו 2020



מתכון מצוין לט"ו בשבט וגם לניצול הפירות היבשים שנשארו מהחג.

ורק 150 קלוריות למה!

כמה חסכנו? הכנה של העוף עם העור תוסיף עוד 100 קלוריות למנה


12 מנות, 150 קלוריות למנה

החומרים:

  • ½ כוס שֶרי (ליקר דובדבנים)

  • ½ 1 כפיות מלח

  • ¼ כפית פלפל שחור

  • ¼ כפית קינמון

  • ¼ כפית ג'ינגיר טחון

  • 2 שיני שום כתושות

  • 12 חלקי עוף ללא עור (אפשר להשתמש בשוקיים, ירכיים, כרעיים)

  • 3 כפות שמן

  • 2 בצלים

  • 1 כוס פירות יבשים לפי הטעם – צימוקים, שזיפים, משמשים וכדומה.

  • 1/3 כוס מיץ תפוזים

  • 6 כפות צנוברים

אופן ההכנה:

מערבבים את הליקר עם התבלינים, כולל השום.

משרים את חלקי העוף במרינדה, בקופסא סגורה, לפחות לשעתיים, אפשר גם ללילה שלם. מחממים כף שמן בסיר גדול.

מוציאים את חלקי העוף מהמרינדה, מייבשים ומשחימים בסיר עם השמן החם.

מעבירים את העוף לתבנית גדולה ועמוקה.

מקלפים את הבצלים וקוצצים.

משחימים בשמן שנותר.

שוטפים ומגלענים את הפירות היבשים.

קוצצים את הגדולים שבהם.

מוסיפים לבשר שבתבנית את הבצל, הפירות היבשים, המרינדה שנותרה ומיץ תפוזים והצנוברים.

מכסים ואופים בחום בינוני 45 דקות.

מסירים את הכיסוי ואופים ללא כיסוי עוד 15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שחום.

מגישים בתוספת מהרוטב שבתבנית והפירות.



המתכון מתוך הספר 365 יום בלי תירוצים של ליאורה חוברה בהוצאת כנרת

לרכישת הספר לחצו כאן או על התמונה



רוצים עוד מתכון מעולה לטו בשבט?

עוגה בחושה עם פירות מיובשים ושוקולד

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#בשריםודגים #עוף #Recipe #chicken #meatandfish #bake #פירות #fruits #מתכוניחגים #פסח #טquotובשבט #חגיתשרי #ללאגלוטן