top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

קובלר פטנט פירות ושיבולת שועל

עודכן: 12 בדצמ׳ 2022


קובלר פירות - שיבולת שועל
צילום - גל חוברה

מאפה עם היסטוריה –

את המאפה הזה פיתחו הבריטים במושבות של צפון אמריקה כשלא יכלו להכין פודינג אנגלי מסורתי בגלל המחסור בכלים מתאימים

ולכן אידו את הפירות ומעליהם הניחו את הבצק.

הבצק הזכיר להם צורה של קובלר – מרצפות רחוב ועל כך שמו.

במקור הוא נאכל כארוחת בוקר ורק בסוף המאה ה – 19 הפך לקינוח*. במקור הוא הוכן בעיקר עם תפוחים והרבה חמאה.

כאן המאפה בשדרוג בריאותי

ובפטנט שמאפשר הכנה עם פירות מסוגים שונים.

וגם אפשרות לחולי סוכרת להחליף בממתיק,

למרות שכמות הסוכר קטנה מאוד בכל מקרה.

תבנית 24- 15 מנות 140 קלוריות למנה

החומרים:

למילוי הפירות:

  • 800 גרם פרי שטוף וחתוך (כ – 4 כוסות) מתאימים – תפוחים מקולפים, אגסים מקולפים, בננות, תותים, נקטרינה ואפרסק, משמשים, אננס טרי,אפרסמון,פירת יער ובכלל פירות קשים יחסית, ללא מיץ. אפשר לערבב יותר מפרי אחד.

  • גרידה מלימון אחד

  • 3 כפות חומץ בלסמי

לבצק:

  • 1 כוס קמח תופח מלא

  • 1/2 כוס שיבולת שועל

  • 1/4 כוס סוכר חום כהה או תחליף ממתיק לחולי סוכרת רצוי על בסיס סטיביה

  • 100 גרם חמאה קרה

  • ביצה + חלבון ביצה

  • 1/2 כפית פירורי וניל אמיתי או כפית תמצית וניל

  • 100 מ"ל יוגורט ביו 1 – 3% שומן

  • 1 כפית אבקת קינמון או חוויאג' לקפה

  • כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית. - אופציונלי


לקישוט -

  • 2 כפות שקדים פרוסים

קובלר בתנור

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל חומרי מלית הפירות.

במעבד מזון מעבדים את הקמח, קווקר, סוכר, קינמון,תמצית וניל וחמאה עד שנוצרים פירורים.

מערבבים בנפרד את הביצה, החלבון, וניל ויוגורט.

מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומעבדים מעט מאוד רק עד שהתערובת מתאחדת.

בתבנית חסינת חום מניחים את מילוי הפירות ומעליו את הבצק. מפזרים מעל את השקדים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות עד שהבצק מזהיב – משחים. כ – 40 דקות.

לשמור ביום הראשון בחוץ ולאחר מכן אם נשאר משהו – להעביר למקרר

מומלץ להגיש חם אבל טעים בכל טמפרטורה.


 

רוצה לעזור לעצמך לרדת במשקל ולהפחית את הצורך במתוק?

או מעבר ישיר כאן




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

*· נתונים הסטוריים מויקיפדיה


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page