top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לחם שמרים מקמח מלא עם קראסט משגע

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022


לחם שמרים מקמח מלא עם קראסט משגע

איזה כייף שיש ניגוד בין קראסט קראנצ'י מלא גרעינים,

לבין פנים הלחם שהוא רך וכייפי.

כדי לקבל את השילוב הזה, חשוב להקפיד על הוראות האפיה



*דיאטיפ בריא של ליאורה - גוונו בגרעינים ובקישוט

ובכל פעם תקבלו טעם קצת אחר החומרים ל2 לחמים בינוניים 8 משולשים בכל לחם


החומרים

  • 500 גרם קמח חיטה או כוסמין מלא או לפחות 70%

  • 15 גרם שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים

  • 1 כפית מלח (6 גרם)

  • 1 כף סוכר (15 גרם)

  • 2 כפות שמן זית (30 מ"ל)

  • ביצה או עוד 60 מ"ל מיפ פושרים

  • 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)

  • חצי כוס אגוזים, שקדים וחמוציות או צימוקים, מה שאוהבים


לאפיה וקישוט:

  • ביצה טרופה

  • תערובת מגרעיני דלעת, זרעי פשתן, פרג, שומשום מלא וגרגרי מלח גס ( אפשר גם חלק מאלה או לגוון באחרים)

  • 5 -6 קוביות קרח


לחם עם ארגז לחם של סבתא

אופן ההכנה

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, חוץ מהתערבות האגוזים והחמוציות,

כ - 5 דקות. מוסיפים את האגוזים והחמוציות

ממשיכים לישה כ 4 - 5 דקות

עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

התפחה ראשונה

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים.

מכל חלק יוצרים כדור ואז מקפלים כמו מעטפה מחוץ העיגול פנימה,

מסביב מסביב לכל הכדור.

כך שיש לנו כדור עם קיפולים.

הופכים כל שהצד עם הקיפולים כלפי מטה.

ובעזרת שתי הידיים יוצרים כיכר עגולה ויפה.

התפחה שניה

שמים להתפחה שניה של כחצי שעה.

בקערה מכינים תערובת של הגרעינים ומלח גס

יוצרים חריצים בעומק של כ - 2 - 3- ס"מ כך שיווצרו קווים ל - 8 משושלים מכל לחם

אפיה

מורחים ביצה טרופה.

מפזרים מעל את התערובת של הגרעינים ושוב מורחים ביצה כדי להדביק אותם.

מחממים את התנור ל 250 מעלות.

מניחים תבנית בתחתית התנור.

כשהתנור חם,

מכניסים את הלחם לתנור, זורקים 5 6- - קוביות קרח לתבנית שבתחתית וסוגרים מיד.

לאחר 10 דקות מורידים את החום ל - 190 מעלות ואופים עוד 25 - 30 דקות עד שהקראסט מושחם,

והלחם זהוב.

(חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהוא אפוי).

מגישים מיד, חם עם גבינות טובות, ממרחים וירקות !!!!!


 

אוכלים פחמימות ורוצים להקטים כמויות?

אני מזמינה אתכם להכיר את קיט גמילה ממתוקים? לכל הפרטים לחצ/י כאן

או לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא



פוסטים קשורים

הצג הכול

4 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.


Like
Replying to