top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עדשים כתומות בשֶרי ובארטישוק

עודכן: 16 באוג׳ 2022


עדשים כתובות בשרי ובארטישוק

צילום - עודד חוברה


אני מאוד אוהבת לבשל תבשילים צבעוניים שמתחשק לאכול!

אז.....

בחרתי כתום, אדום וירקרק ושילבתי אותם במתכון צמחוני חדש.

עדשים כתומות הן מקור מצוין לחלבון,

וישמשו בשמחה מנת חלבון עיקרית לצמחונים וטבעונים

המנה מתאימה גם כמנת תוספת לכולם.

עדשים תורמים לשובע, להורדת רמות הסוכר והכולסטרול בדם, ולהפעלת מערכת העיכול.


8 מנות גדולות 88 קלוריות ליחידה

החומרים:

  • כוס עדשים כתומות מבוררות ושטופות היטב ( אפשר גם עדשים בצבע אחר)

  • סלסלת עגבניות שרי שטופות

  • שקית תחתיות ארטישוק קפוא

  • 2 בצלים פרוסים

  • 2 שיני שום כתושות

  • תבלינים ועשבי תיבול – אפשר לגוון – הולכים מצוין כל הירוקים- פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וגם עשבי תיבול יבשים.

  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: מבשלים את העדשים במים עד ריכוך.

חולטים את תחתיות הארטישוק במים רותחים כ - 10 דקות.

במקביל בסוטאז גדול נון סטיק מאדים את פרוסות הבצל עד שהן מזהיבות.

מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות.

מוספים עגבניות שרי שחתכם לאורך לרבעים ,

ותחתיות ארטישוק שפרסתם לפרוסות ואת כל התבלינים ועשבי התיבול.

מבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם בסיר מכוסה כ - 10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

מסננים את העדשים שהתרככו, מוסיפים לסיר,

מבשלים עוד 10 דקות בסיר מכוסה לאיחוד טעמים.

מגישים חם.

נשמר במקרר 3 ימים.



 

עוד על צמחונות בריאה, תפריט צמחוני מאוזן והמון מתכונים צמחוניים

תוכלו למצוא בספר 365 יום בלי תירוצים

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


63 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך