top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת שושנים שמרים גבינה וחמוציות שיכורות

עודכן: 10 ביוני


עוגת שושנים שמרים גבינה וחמוציות שיכורות
עוגת שושנים שמרים גבינה וחמוציות שיכורות

אין מי שלא גדל על עוגת השושנים של שנות ה - 80.

ואין כמו ריח של עוגת שמרים, שממלאת את הבית.

אז למה לוותר עליה?

אפשר להכין אותה גם בריאה וגם טעימה.

כרגיל, העוגות שלי עוברות מודיפיקציות בריאות.

בעוגה הזו משתמשים בבצק שמרים רב תכליתי בריא.

ובמקרה הזה עם מילוי עשיר של גבינה עמוסה גם בחלבון ובסידן.

אני ממליצה לבחור בגבינת ריקוטה שמתאימת במיוחד לאפיה כי היא לא "מתפרקת"

וחוץ מזה היא מעשירה את העוגה בהמון סידן.

לעוגת פס - 400 גרם בצק

לעוגה עגולה תבנית 26 - 800 גרם בצק


*דיאטיפ בריא של ליאורה - שימוש בחמאה מופחתת קלוריות.

חוסכים המון שומן וקלוריות, בלי לוותר על מרקם שעושה נפלאות למאפה החומרים ל - עוגה אחת גדולה עגולה תבנית 26 או 2 אינגליש קייק

20 פרוסות - 120 קלוריות לפרוסה ללא זיגוג. 130 קלרויות לפרוסה עם זיגוג

החומרים

החומרים למלית

  • 200 גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת 5%

  • שקיק סוכר וניל

  • 4 כפות דבש

  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

  • כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית

  • חצי גביע יוגורט רב חלבון בטעם וניל ( אפשר להחליף בעוד 100 גרם גבינה 5%)

  • 50 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר

  • חצי כוס ליקר בטעם שאוהבים

לאפיה וקישוט:

  • ביצה טרופה

  • אופציה - 1/3 כוס סוכר + 1/3 כוס חלב להכנת סירופ לזיגוג

אופן ההכנה:

משרים את החמוציות בליקר לשעתיים לפחות.

מערבבים את כל שאר חומרי המלית, לתערובת אחידה את הבצק מחלקים ל - 2 .

כל חלק מרדדים למלבן.

מורחים על כל מלבן מחצית מתערובת הגבינה.

מסננים את החמוציות.

מפזרים מחצית מכמות החמוציות על הגבינה בכל מלבן.


מורחים את המלית ומפזרים חמוציות
מורחים את המלית ומפזרים חמוציות

מגלגלים את הבצק כרולדה לאורך הצלע הארוכה של המלבן.

חשוב לסגור את הגלגול בעזרת ביצה טרופה ומברשת אפיה.


מורחים ביצה לסגירת הגליל
מורחים ביצה לסגירת הגליל

חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כ - 4 ס"מ.

מסדרים את השושנים בתבנית.

אם בוחרים אינגליש קייק שמים שושנים ממלבן אחד בכל תבנית.

משאירים מרווחים של כל - 2 ס"מ בין שושנה לשושנה.

אם בוחרים תבנית עגולה 26, מסדרים את השושנים במעגל.

שושנה אחת גדולה במרכז ומסביבה בעיגולים את שאר השושנים.

משאירים מרווח של כ 2 ס"מ בין שומשנה לשושנה


לפני אפיה
לפני אפיה

התפחה שניה -

מתפיחים שוב, מוכסה במגבמת כ 30 - 40 דקות


אינגליש קייק שושני שמרים
אינגליש קייק שושני שמרים

אפיה

מורחים ביצה טרופה.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 40 – 30 דקות, עד שהעוגה זהובה

( חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהיא אפויה).

אם החלטתם להוסיף זיגוג, מבשלים את החלב והסוכר בסיר קטן ע שהסוכר נמס.

מקררים מעו ושופכים - מורחים על העוגה החמה

מגישים מיד, חם !!!!!


על סט הצילומים
על סט הצילומים

 

רוצה להכיר את קיט גמילה ממתוקים? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה

או לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 




פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating