top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת שייש שוקולד תפוז

עודכן: 11 ביולי 2023


עוגת שייש שוקולד תפוז
עוגת שייש שוקולד תפוז

עוגה גבוהה מאוד, וכייפית

מלאת ניחוחות תפוזיים וושוקלדיים,

עם ציפוי שאני המצאתי כשהייתי ממש ילדה,

בראשית צעדיי במטבח.

יש בה כייף יצירתי של ציור ה"שייש"

שבטוחה שהילדים יאהבו

תבנית עגולה 26 - 28

20 פרוסות 95 קלוריות לפרוסה עם סוכר וציפוי, 70 קלוריות לפרוסה ללא סוכר וציפוי.

הורדת הציפוי תחסוך 10 קלוריות לפרוסה

החומרים:

  • תפוז שלם בעל קליפה יפה

  • 6 ביצים מופרדות לחלמון - חלבון בטמפרטורת החדר

  • 3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף באותה כמות - מומלץ מהסוג שנראה כמו סוכר, כי זה חשוב להקצפה

(זו הכמות הנכונה בעייני, מי שחייב להרגיש עוד מתיקות יכול להוסיף עוד סוכר או ממתיק מלאכותי)

  • כוס (250 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

  • 3 כפות שמן שמן

  • 100 מ"ל רסק תפוחי עץ

  • כפית תמצית וניל אמיתית

  • 13/4 כוסות קמח תופח (רצוי שכוס אחת תהיה מקמח מלא) או 2 כוסות קמח לעוגה + 2 כפיות אבקת אפיה

  • 1/4 כפית קינמון

  • 3 כפות אבקת קקאו איכותית. עם אחוז גבוה ככל האפשר של מוצקי קקאו

  • קורט מלח

החומרים לציפוי:

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

  • 2 כפות קורנפלור אופן ההכנה:

מוציאים את הביצים מראש כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל - 180 מעלות.

שוטפים היטב את התפוז. מורידים בסכין את הקצוות. חוצים וכל חצי חותכים לשמיניות.מוציאים את החלקים הלבנים הפנימיים ואת כל הגרעינים.

במעבד מזון להב פלדה קוצצים את התפוז למחית שיש בה עדין חתיכת קטנות של הקליפה.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, לתת שיווצר קצף ראשוני ואז להוסיף את הסוכר או התחליף ב - 3 פעמים.

עד שנוצר קצף יציב מערבבים ידנית את החלמונים עם השמן,

מוסיפים את רסק התפוחים, תמצית וניל, מלח ומערבבים שוב

מוסיפים את מחית התפוז ומערבבים בעדינות בכף עץ.

מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף בתנועות קיפול ועטיפה.

לאחר מכן מוסיפיםלסירוגין עם הקמח ומיץ התפוזים לתערובת,

בעדינות רצוי בכף עץ,

בתנועות קיפול ועטיפה כדי לא לשבור את הקצף.

מעבירים בערך חמישית מהתערובת לקערית אחרת.

לנפות את אבקת הקקאו לתוך התערובת הזו.

ולערבב היטב

לשפןך חצי מהתערובת הבהירה

לתבנית עגולה נון סטיק או מרופדת בנייר אפיה או משומנת קלות.

מעל לשפוך מעט מהתערובת הכהה.

למרוח אותה כך שתהיה על כל שטח העוגה ( זה יראה אחכ באמצע העוגה כשתחתכו)

מעל לשים את החצי השני של התערובת הבהירה.

מעל לשים את מה שנשאר מהתערובת הכהה.

בעיגול באמצע

ובפס עבה מסביב.

ואז לצייר כמו בסרטון או ממש איך שבא לכם




אופים 35 - 50 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

אפשר לעצור כאן.

ואפשר להכין את הציפוי, ולמרוח אותו מיד כשהוא חם על העוגה.

להכנת הציפוי

מערבבים בסיר קטן, לפני ששמים על האש, את המיץ והקורנפלור. היטב.

מחממים על אש קטנה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שמסמיך.

הזהרו, כי זה מסמיך מיד עם ההגעה לרתיחה ואז חשוב שלא יווצרו גושים.

לצנן היטב לפני שמגישים.

נשמר בחוץ בחורף עד יומיים. ואחכ להעביר למקרר.

בקיץ רצוי להעביר למקרר לאחר יום.

 

היית רוצה שמתוקים לא ינהלו אותך?

ממש רוצה לאכול מתוקים במידה?

הכנתי לך ערכה מושלמת שמכילה את כל מה שאת.ה צריכ.ה

כדי לעשות את זה, ולא ממש במאמץ גדול.

כל הפרטים ורכישה כאן



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Malca Lipshiz
Malca Lipshiz
Mar 20, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

עוגה מומלצת וטעימה אפילו שהכנתי אותה עם סוכרלוז במקום סוכר.ושמתי רסק תפוחים במקום כוס מיץ תפוזים כי היה לי רק תפוז אחד שאותו שמתי בעוגה

Like