• Liora Houbara

פיתות במחבת

עודכן ב: 28 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה



גם טעים וגם בריא פיתות מקמח מלא שמכינים בכייף עם הילדים, בקלילות על המחבת



20 פיתות בינוניות, 85 קלוריות לפיתה החומרים:

  • 1 כוס קמח (מומלץ קמח לאפיית לחם)

  • 1 + 2 כפות קמח מלא (שיפון, חיטה וכו')

  • חצי שקית שמרים טריים + חצי שקית משפר אפיה (נמכר בגוזר במקררי המרכולים)

  • 2 כפיות סוכר חום דק

  • 3/4 כפית מלח

  • 60 מ"ל שמן (רצוי זית)

  • 150 מ"ל מים פושרים


אופן ההכנה: מעבדים את כל חומרי הבצק במיקסר בעזרת מוט לישה. אפשר כמוןב גם בלישה ידנית.

משהים את הבצק מכוסה להתפחה במקום חמים ל30 – 40 דקות. לאחר ההתפחה לשים שוב מעט. מרדדים עלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת ספל גדול ( קוטר של כ - 7 – 8- ס"מ). מרדדים כל עלה מעט. מחממים מחבת נון סטיק ללא תוספת שמן. כשהמחבת חמה מאוד מניחים את עיגולי הבצק. מיד נוצרים בתוך הבצק עיגולי תפיחה קטנים. לאחר שצד אחד מזהיב הופכים לצד שני. מוציאים מהמחבת ואוכלים מיד



רוצים ממרח מושלם לנגב עם הפיתות?

אבוׂ-חומוס - ממרח חומוס עם אבוקדו

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 
אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#baking #bake #bakes #צמחוני #צמחוני #מאפים

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד