top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פשטידת אטריות וגבינות מלוחה או מתוקה

עודכן: 2 במרץ 2023



פשטית אטריות מלוחה
פשטית אטריות מלוחה

הכי אני אוהבת 1+1

שני מתכונים שמתחילים מאותה הקערה ומתפצלים לשניים.

כאלה הן צמד חמד הפשטידות האלה.

כשמכינים אותן מקבלים גם מנה עיקרית צמחונית או תוספת

וגם קינוח.

ויש גם גרסה ללא גלוטן, וגם גרסה לחולי סוכרת

*דיאטיפ בריא של ליאורה -

גבינת ריקוטה גם מעולה לאפיה וגם מביאה לפשטידות המון חלבון וסידן

2 תבניות מאורכות ( אינגליש קייק) אחת לפשטידה מלוחה ואחת לפשטידה מתוקה

פשטידה מלוחה 14 מנות, 105 קלוריות למנה

פשטיד מתוקה 14 מנות, 100 קלוריות למנה, 90 קלוריות למנה ללא סוכר החומרים ל - 2 הפשטידות:

  • 400 גרם אטריות מבושלות לפי הוראות היצרן מומלץ לבחור אטריות מקמח מלא (לגרסה ללא גלוטן יש לבחור אטריות ללא גלוטן)

  • 400 גרם גבינה ריקוטה 5%

  • 4 ביצים

  • גביע יוגורט עד 3%– 150 מ"ל

  • 4 כפות קמח מלא תופח (רצוי מלא)

לגרסה ללא גלוטן להחליף בסובין שיבולת שועל


חומרים נוספים לפשטידה מלוחה:

100 גרם גבינה צפתית 5% מגורדת

חצי גביע (100 גרם) גבינה 5% כמו קוטג'

חופן עלעלי מיקרו (בזיל או חרדל). אפשר לרכוש באתר עלעלים רעננים,

בדף התשלום להכניס בקוד קופון LIORA5 ולקבל הנחה של 5% על כל ההזמנה. באהבה ממני ומעלעלים רענננים

50 גרם זיתים פרוסים

בצל ירוק קצוץ

מלח לפי הטעם

חומרים נוספים לפשטידה מתוקה:

4 כפות סוכר חום דק או תחליף סוכר לחולי סוכרת

חצי כפית תמצית וניל איכותית

תפוח מקולף, ומגורר או 2 כפות צימוקים או חמוציות

חצי כפית קינמון

לקישוט ולהגשה

שומשום שחור או מלא לפיזור לפני האפיה

להגשה -

לפשטידה מלוחה - עלעלי מיקרו

לפשטידה מתוקה - פרי כמו תפוח או תותים

פשטידת אטריות מתוקה
פשטידת אטריות מתוקה

אופן ההכנה: מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים ל - 2 הפשטידות למעט הקמח.

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

מחלקים באופן שווה ל - 2 קערות.

בקערה אחת נכין תערובת לפשטידה מלוחה ובקערה שניה נכין תערובת לפשטידה מתוקה

לתערובת המתוקה נוסיף את כל החומרים של הפשטידה המתוקה

לתערובת המלוחה נוסיף את כל החומרים של הפשטידה המלוחה

מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה משטחים כל תערובת בתבנית מאורכת נפרדת.

מומלץ לבחור כזו שאין צורך לשמן. פיירקס מאוד מתאים גם לפאיה וגם להגשה.

מפזרים מעל שומשום שחור או מלא אם רוצים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 50 – 45 דקות עד שפני הפשטידות מזהיבים – משחימים והן קפיצית למגע וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.

מגישים חמים או קר. נשמר במקרר 3 ימים.


 

מנסים לרדת במשקל ומרגישים שאתם צריכים עזרה?

קיט צמחי המרפא יעזור לכם בזה.

כל הפרטים ורכישה מיידית כאן






 

אשמח לכל תגובה או שאלה,


הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.


כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות

רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?


לקבל המון טיפים קלים ובריאים


מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 


פוסטים קשורים

הצג הכול

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jan 23, 2022

הכנתי את הגרסה המלוחה ויצא מעולה !!!! בקרוב אנסה גם את המתוקה. תודה, רחל לוי חולון

Like