
מתכון מיוחד עם רוטב מדהים! מלא בירקות וכן בויטמינים!
6 מנות, כ – 4 קציצות במנה, 140 קלוריות למנה ללא הרוטב
קלוריות לרוטב -
החומרים לקציצות:
500 גרם בשר טחון מעורב עוף והודו (אפשר להוסיף מעט בשר בקר רזה למי שממש מוכרח)
2 שיני שום כתושות
3 כפות סובין שיבולת שועל
ביצה
בצל קצוץ
גזר קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור כוסברה קצוצה (למי שאוהב)
כפית כמון / בהרט ( לפי הטעם)
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן
לרוטב:
1 בצל, קלוץ וקצוץ
2 קישואים, חתוכים לקוביות
6-5 גבעולי סלרי, קצוצים ללא עלים
4 גזר
1/3 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
1/4 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית דבש
2 כוסות מים מינרליים
1/2 כוס כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.
מומלד מומלץ להשהות במקרר שעתיים לפי הבישול, מה שמאעפשר מיזוג טעמים.
יוצרים קציצות בגודל בינוני.
מחממים מחבת נון סטיק, ואפר גם לרסס מעט בתרסיס שמן.
מטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שמשחימות.
מניחים בצד.
להכנת הרוטב -
מחממים סיר סוטאז׳ נון סטיק, ״מטגנים״ את הבצל ללא שמן עד הזהבה.
מוסיפים את הקישואים וממשיכים ״לטגן״ עד שהקישואים רכים.
מוסיפים את הסלרי ומערבבים קלות.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 1-2 דקות, עד שהרוטב סמיך ומבעבע.
מוסיפים את התבלינים ואת הדבש ומערבבים.
מוסיפים את המים והכוסברה הקצוצה ומביאים לרתיחה.
טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב. מוודאים שהרוטב מכסה את הקציצות (אם לא מוסיפים עוד מים).
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה שוב, ומנמיכים את הלהבה לנמוכה.
ממשיכים לבשל כעוד חצי שעה, תוך כדי ערבוב מידי פעם, כדי לוודא שהקציצות מכוסות ברוטב.
מגישים חם.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב
מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף

Opmerkingen