Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד

  • Liora Houbara

קציצות דגים בריאות ברוטב חרדל לימון דבש

עודכן ב: 28 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה

קציצות הדג במתכון הזה מקבלות תוספות בריאותיות שהופכות אותן לפצצת בריאות והרוטב המתוק חמוץ עושה חגיגה בפה.

24 קציצות, 4 קציצות במנה, 150 קלוריות למנה החומרים לקציצות:

  • 350 גרם דג טרי קצוץ כל דג שאתם אוהבים – בורי, בס, אמנון וכו' (חשוב לבקש ממוכר הדגים להכין את הדג קצוץ ולא טחון. בממוצע מקילו דג יתקבלו 350 – 400 גרם בשר נקי קצוץ)

  • ביצה

  • גזר מגורר

  • בצל קצוץ שהוזהב במחבת ללא שמן או עם תרסיס

  • שן שום כתושה

  • 2 כפיות שמרי בירה

  • 2 כפות נבט חיטה (בפסח להחליף בקמח תפוחי אדמה)

  • 1/3 כוס סובין שיבולת שועל (בפסח להחליף בקמח מצה, רצוי מלא)

  • 2 כפות זרעי צ'יה החומרים לרוטב:

  • 2 בצלים פרוסים

  • חצי שקית (200 גרם) עלי תרד שטופים היטב או 8 – 9 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים

  • 2 כפות אבקת מרק ירקות או בצל (רצוי אורגני) מומסות בכוס מים רותחים, רצוי מינרלים

  • 2 כפות דבש

  • 2 כפות חרדל משובח

  • שליש כוס מיץ לימון

  • חצי כפות כורכום

  • חצי כפית מלח

  • קורט פלפל שחור

  • 1/2 – 1 כוס מים רצוי מינרלים

  • 3 כפות סובין שיבולת שועל

  • חופן פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. משהים במקרר חצי שעה. בסיר רחב וגדול מזהיבים את הבצל ללא שמן או עם תרסיס. מוסיפים את התרד או הסלרי ומאדים עוד כמה דקות עד התרככות על אש קטנה. בנפרד מערבבים את כל חומרי הרוטב חוץ מהמים הנוספים, סובין שיבולת שועל ופטרוזיליה. שופכים את התערובת לסיר ומערבבים תוך בישול על אש קטנה עד רתיחה ועוד 2 דקות. מוסיפים את סובין שיבולת השועל ומערבבים היטב. מוספים כמות מים הדרושה לקבל רוטב סמיך, אך לא סמיך מידי. אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מים. מביאים לרתיחה עדינה על אש קטנה. בנתיים יוצרים מעיסת הדגים קציצות כדוריות קטנות בידיים רטובות. יש להרטיב את הידיים כל כמה קציצות. כשהרוטב רותח, מוסיפים בעדינות את הקציצות לרוטב, ברווחים, ולא נוגעים בהן עד שהקציצות מלבינות מכל הצדדים, רק לאחר שקציצה מלבינה אפשר לגעת בה עם כף. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 30 דקות. אפשר מידי פעם לערבב מאוד בעדינות. לאחר 20 דקות מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים עם אורז או פירה.



הולך מצוין עם מדליוני בטטה!

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה

רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעימים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם.

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#פסח #מתכוניחגים #בשריםודגים #meatandfish #flourfree #recipes #dietrecipe #Recipe #lowcalorie #lowfat #מתכוניתינוקותוילדים #ילדים #חגיתשרי