צילום - עודד חוברה
שווארמה היא מנה מאוד עשירה בשומן בדרך כלל. יותר מזה, היא לא בריאה כל כך.
אני החלטתי לקחת את המתכון הכל כך טעים הזה ולעשות לו כמה שינויים,
כדי שהוא יהיה קודם כל דל שומן וכן גם דל קלוריות,
שהוא יהיה ללא פחמימות בגרסה הבשרית שלו, וכן גם לעשות לו וריאצייה צמחונית וטבעונית (שכוללת טופו ולכן היא לא נחשבת ללא פחמימות נא לשים לב).
ובנוסף להכל הוא גם ללא גלוטן!
החומרים לצמחוני:
2 בצלים בינוניים, חצויים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
1 כף שמן לטיגון או תרסיס שמן
300 גרם טופו, חתוך לרצועות קטנות (באורך 3 ס"מ, עובי חצי ס"מ)
2 כפות רוטב סויה
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות דק
3-4 שיני שום כתושות
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
2/3 כפית מלח
1/4 כפית שטוחה פלפל שחור.
2 כפות שמן זית
2-4 כפות מים (לפי הצורך)
החומרים לבשרי:
500 גרם שווארמה הודו נקבה, חתוכה לרצועות קטנות ודקות
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
שן שום כתושה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח (כפית שטוחה ועוד אם צריך)
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה לצמחוני:
מניחים את רצועות הטופו בקערית ומתבלים ב-2 כפות רוטב סויה. מניחים בצד.
מחממים מחבת רחבה עם כף שמן או עם תרסיס ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את רצועות הטופו ומטגנים כ-2 דקות.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 7-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות.
מוסיפים שום כתוש ומערבבים 1-2 דקות.
מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
אם התבשיל יבש, אפשר להוסיף מוסיפים 1 כף שמן או מיץ לימון שמן זית וכמה כפות מים לפי הצורך.
טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
מסירים מהאש.
אופן ההכנה לבשרי:
מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהבצל מעט מזהיב.
מוסיפים את השווארמה, השום ואת התבלינים ומערבבים במשך כ- 5 דקות.
מנסה לרדת במשקל וקצת קשה לך?
צמחי מרפא יכולים בהחלט לעזור.
מזמינה אותך להכיר את קיט צמחי המרפא שלי
LIGHT & SLIM
כל הפרטים והרכישה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments