top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

דבש בטעמים

עודכן: 28 בנוב׳ 2023

דבש בטעמים

הדבש בטעמים הוא למעשה

דרך עתיקה ליצור טעמים חדשים רבים של דבש שהם ייחודיים וטעימים.

אפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של עשבי תיבול ותבלינים , כשהחומרים הפעילים שלהם,

מועברים ונשמרים בתוך הדבש

אפשר לשל אותם במאכלים מכל הסוגים.

וגם, וצנצנת כזו, מעשה ידיכם היא מתנה נפלאה לחג ובכלל.

החומרים

דבש: אפשר להשתמש בכל סוג של דבש שתרצו.

אני ממליצה להשתמש בדבש גולמי או מקומי במידת האפשר.

בכל מקרה חשוב לקנות דבש טהור ולא מהול במי סוכר או מרכיבים אחרים.

עשבי תיבול, תבלינים, פירות או ירקות:

האפשרויות כאן הן אינסופיות:

אפשר לנסות שילובי פרחים ותבלינים, רצוי לבחור יבשים, כי זה מקטין סיכוי קלקול,

אבל אפשר גם טריים

למשל פרחי לבנדר, רוזמרין, מליסה, טימין, כוכבי אניס ועוד

בטריים- עשבי תיבול טריים כמו טימים או פרוסות דקות של לימון, או פרוסות ג'ינג'ר טרי.

כמה הצעות לשימושים שונים:

מסמרי ציפורן או גרעיני הל שלמים זו בחירה מצוינת למוצר שיחזיק שנים. אפשר להשתמש בדבש הזה לעוגות דבש

עלי כותרת של ורדים: הם עדינים וריחניים, מוסיפים טוויסט מעניין לדבש בטעמים

כוכב אניס: לכוכב אניס יש ארומה חמימה ועצית שהופכת אותו למושלם עבור הסתיו/חורף וקוקטיילים זה גם משתלב עם עוגיות זנגביל או מאפים אחרים.

מקלות וניל: מוסיפים טעם עדין לדבש

לימון: לימונים חתוכים או גרידת לימון נהדרים להוספת טוויסט חמוץ לדבש. מאוד מתאים להוסיף ללימונדה

לבנדר: דבש לבנדר הוא אחד האהובים עלי. פרחי הוונדר נותנים טעם מיוחד, ומולקולות הריח שלו שנשמרות בדבש, תורמות לרוגע.

החומרים לצנצנת בינונית:

קצת פחות מנפח הצנצנת דבש

2 כפות של צמחים יבשים או 4 כפות של טריים

אופן ההכנה:

כשמכינים דבש בטעמים יש להקפיד על נקיון מירבי של כל הכלים ולעקר את הצנצנות לפני המילוי.

קחו בחשבון שהוא עשוי להתקלקל מהר יותר ולכן כדאי להכין כמויות קטנות.

עלים ותבלינים יבשים מקטינים את הסיכון לעיפוש. אז כדאי להתחיל מהם בפעם הראשונה.

אחכ אפשר להתנסות גם עם טריים

מערבבים היטב, את הדבש עם התבלינים או הצמחים שבחרתם.

ושומרים בצנצנת עם מכסה סגור היטב. מאחסנים במקום קריר, חשוך ויבש.

למשך 4 שבועות

מידי פעם מומלץ לנער את הצנצנת.

לאחר 4 שבועות

סננו את הצמחים דרך בד גבינה או מסננת דקה, לפי גודל הצמחים.

ואז יוצקים את הדבש לצנצנות מעוקרות, נקיות.

אפשר לשמור בקירור מה שמאריך את חיי המוצר.

וכל פעם להוציא רק צנצנת אחת לטמפרטורת החדר.

אגב, דבש איכותי דווקא נוטה להתגבש.

השהיית הצנצנת בקערה ובה מים חמים, תחזיר אותו למצבו הנוזלי


 

חושש.ת לעלות במשקל בחגים?

יש לי פתרון מצוין בשבילך !

קיט חגים קלים על המשקל

מלווה אותך

לפני - תוך כדי וגם אחרי- החגים

לרדת במשקל 1 - 2 קילו ,בעזרת קיט צמחי מרפא,

עוד לפני ראש השנה,

וגם לאחריו (כדי למזער את נזקי החגים למשקל שלך)

אין סיבה לעבור את החגים ולעלות במשקל

לכל הפרטים על הקיט


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page