top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לזניה תרד ובזיל

עודכן: 17 באוג׳ 2022


לזניה תרד ובזיל

כמו שהיא יפה, ככה היא גם טעימה.

לא חייבים למלא ברוטב בשאמל וגם לא לשקוע בתועפות גבינה צהובה עתירת אחוזי שומן

ארוחה צמחונית או מנה לארוחת ערב ויש גם גרסה ללא גלוטן

תבנית פיירקס מלבנית גדולה – כ – 15 מנות – 115 קלוריות למנה החומרים :

  • 200 גרם עלי לזניה (פחות מחצי חבילה) לגרסה ללא גלוטן עליה לזניה ללא גלוטן

  • 500 גרם גבינה לבנה 5% - אפשר להשתמש בכל השאריות שיש במקרר של גבינות שונות כולל קוטג' וגבינות מלוחות.

  • 2 ביצים

  • 200 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים דק

  • צנצנת רוטב עגבניות לפי המתכון שכאן או לקנות כזה שכבר מוכן ללזניה

  • 5 – 7 פרוסות גבינה צהובה 5% (לפי גודל התבנית)

  • 10 עלי בזיליקום טריים או קצוצים או כף מיובשים טחונים

  • מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הביצים.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עלי התרד והבזיליקום.

בתבנית פיירקס מלבנית גדולה מסדרים שכבה של עלי לזניה.

מרטיבים אותם ב1/4 כוס מים. מעל משטחים 1/3 מרוטב העגבניות ו1/3 מתערובת הגבינה.

שוב מסדרים שכבת עלי לזניה ושוב עגבניות וגבינה. חוזרים על שלבים 3 פעמים.

מעל הכל מסדרים שכבת פרוסות גבינה צהובה 5%.

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

אופים עד שעלי הלזניה מתרככים לגמרי, כ – 40 דקות מגישים חם.

 

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים,

לכל הפרטים ורכישה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page