מאפינס תמרים וחלבה
- ליאורה חוברה
- 1 בפבר׳ 2018
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 13 באוק׳

מודה, יש לי חולשה לתמרים.
אולי זה משהו בזיכרון הילדות — הרגע שבו פותחים תמר עסיסי והוא כמעט נמס ביד,
או אולי זה פשוט כי הם אחד הדברים הכי טבעיים ומתוקים שיש.
תמרים הם דרך מושלמת להוסיף מתיקות טבעית למתכון,
בלי סוכר לבן ובלי רגשות אשמה —
הם עשירים באשלגן, בסיבים תזונתיים
ובטעם עמוק שנותן גם בוסט של אנרגיה וגם שובע מפתיע
כדי לאזן את המתיקות, הוספתי גם טחינה משומשום מלא. היא לא רק מוסיפה ארומה אגוזית ונעימה, אלא גם תורמת ערך תזונתי גבוה –
סידן, ברזל, ושומנים טובים שמסייעים לשובע ולאיזון סוכר.
וזה מה שהופך את המתכון הזה- מאפינס תמרים וחלבה למושלם
דיאטיפ של ליאורה - בחרו טחינה משומשום מלא, לא רק בשביל הטעם – אלא כי היא שומרת על כל חלקי הזרע, עשירה יותר בסיבים, במינרלים ובחומרים נוגדי חמצון. זו דרך פשוטה להפוך כל מאפה למזין ובריא יותר, בלי לשנות את הטעם האהוב.
24 מפינס, 100 קלוריות לאחד
החומרים:
3 ביצים
6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
1/2 כוס סילאן
250 גרם גבינה רכה מתאימה לאפיה כמו למשל גבינת ריקוטה או למי שרוצה מתכון פרווה או למי שרגיש למוצרי חלב אפשר להחליף את הגבינה באותה כמות של ממרח טופו (רצוי לבחור דל שומן) או בכוס (200 מ"ל) חלב קוקוס דל שומן (יש כזה, 6% שומן) + ביצה נוספת
1.5 כוס קמח מלא תופח
50 גרם אגוזים קצוצים
50 גרם תמרים קצוצים
תמרים לקישוט
אופן ההכנה: להכנת מאפינס תמרים וחלבה מערבבים את הטחינה עם הסילאן. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ומערבבים היטב.
מוסיפים את הגבינה או התחליפים. מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.
מוסיפים את האגוזים והתמרים. מערבבים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
אפשר לקשט כל מאפינס ב1/2 תמר. משתמשים בתבנית שקעים שאינה דורשת שימון כמו תבנית סיליקון.
ממלאים את התערובת בתבנית השקעים עד לגובה 3/4 מכל שקע.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 20 – 30 דקות עד שהמאפינס משחימים מעט.
וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מצננים, מוציאים מהתבנית בזהירות.
שומרים בקופסא סגורה. ניתן לשמור עד יום מחוץ למקרר ועוד 3 ימים נוספים בקירור.
וכמו בכל דבר טוב – גם כאן יש דרך מתוקה באמת להרגיש שובע וסיפוק, בלי סוכר בכלל.
כשאנחנו בוחרים מתיקות טבעית כמו של תמרים,
בשילוב טחינה משומשום מלא שמאזנת את רמות הסוכר בדם,
משהו בגוף נרגע. פחות חשקים, פחות מאבק פנימי.
וזה בדיוק מה שאני מלמדת בתהליך של קיט - מתוק טבעי לגמילה ממתוקים –
איך להחזיר לגוף את האיזון.
השילוב בין צמחי המרפא שמסייעים להפחתת צורך במתוק, לבין הדמיון המודרך שעוזר לשחרר את ההרגל מהשורש – יוצר שינוי אמיתי, רגוע ועמוק.
כי גמילה ממתוקים זו לא מלחמה – זו בחירה מחדש במתוק הטבעי של החיים עצמם.
לחצי כאן ותגלי איך גם את יכולה להיפרד מהמתוק – מבלי לוותר על הטעם של החיים.
לחיצה כאן ורכישה
וערכה לגמילה ממתוק בדרך אליך.
הכנתם?
אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet
שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽
עוגת גזר ותמרים בלחיצה כאן
תגובות