top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מרק עדשים כתומות וירקות

עודכן: 16 באוג׳ 2022


מרק עדשים כתומות וירוקות

צילום - עודד חוברה

מרק חורפי מחמם. מלא כל טוב.

יכול להוות גם תחליף מנה עיקרית לצמחונים או תחליף פחמימה בארוחת הצהריים או ארוחת ערב קלה לכולם.


סיר גדול, 10 מנות 105 קלוריות למנה שהיא ארוחה קלה

החומרים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות ( רצוי אורגני)

  • 2 בצלים פרוסים

  • כפית שמן

  • 3 ליטר מים ( לפעמים צריך יותר)- רצוי מינרלים

  • חצי זר גבעולי סלרי עם העלים שטופים היטב וקצוצים ( אפשר במעבד מזון - סכין פריסה)

  • 3 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים

  • 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות

  • כפית כורכום

  • כפית כמון

  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

  • חופן פטרוזיליה קצוצה ( אפשר לשלב כוסברה למי שאוהב)

אופן ההכנה:

בוררים ושטפים היטב את העדשים ומשרים לרבע שעה במים

(אם מחליטים להכין את המרק מים מינרלים אז מומלץ להשרות במים מינרלים - כמות קטנה שתכסה את העדשים)

בסיר מזהיבים את הבצל בכפית שמן.

מוסיפים את כל הירקות ומאדים עוד כמה דקות תוך ערבוב.

מוסיפים את העדשים, מים לכיסוי ועוד 2 כוסות מים.

מוסיפים את כל התבלינים.

מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר.

ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהעדשים רכות ועיגולי הגזר רכים.

מוסיפים את הפטרוזיליה כ - 10 דקות פני תום הבישול

אפשר להשאיר את המרק כמו שהוא

או לטחון חלקית בעזרת בלנדר מוט בפולסים קצרים, עד שחלק מהתוכן טחון,

אבל מומלץ בהחלט להשאיר חלק מהירקות לא טחון.

מגישים חם.

נשמר במקרר 3 ימים.


 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


1,294 צפיותתגובה 1

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page