top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת ריקוטה - שזיפים (פירות קיץ)

עודכן: 28 בנוב׳ 2023


עוגת ריקוטה - שזיפים (פירות קיץ)

עוגת ריקוטה שזיפים משלבת את הגבינה עם פירות הקיץ, ויוצרת מרקם טעמים שמפתיע בכל רגע את החיך.

יש כמובן גם גרסה לחולי סוכרת


עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה עם סוכר ו - 100 קלוריות למנה ללא סוכר

החומרים לעוגה:

  • 3 ביצים

  • 3 כפות שמן

  • 200 מ"ל יוגורט 5%

  • כף גרידת לימון או ליים או תפוז

  • 3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף סוכר לחולי סוכרת

  • 210 גרם ( 1.5 כוסות) קמח תופח (אפשר ומומלץ חצי ממנו יהיה קמח תופח מלא)

  • שקיק אבקת אפיה

  • 2 כפות קורנפלור

  • 350 גרם גבינת ריקוטה 5%

  • 6 -7 שזיפים אדומים גדולים מגולענים חצויים או חתוכים לקוביות או

אפשר להחליף ב 2 כוסות קוביות פירות של העונה - מאוד מתאים לנצל פירות שכבר לא נראים כל כך טוב....

  • כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • 2 כפות סוכר + 2 כפות ברנדי או ליקר בטעם פירות לערבוב עם הפירות

אני השתמשתי בליקר דובדבנים - וישניאק שמזכיר לי את ילדותי -

ליקר שסבא שלי אהב ושתה ממנו בהזדמנויות חגיגיות.

סבא שלי האהוב יעקב הורנרייך ואני בילדותי
סבא שלי האהוב יעקב הורנרייך ואני בילדותי

לקראמבל

  • 2 כפות שבבי שקדים + כף סוכר חום או תחליף + כפית חוואיג' או קינמון - מערבבים ביחד.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר וברנדי ומשהים לשעה.

בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,

למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.

בקערה נפרדת מערבבים, שמן , תמצית וניל ויוגורט

מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.

מוסיפים את הריקוטה תוך המשך ערבול במיקסר רק עד איחוד החומרים.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

ועד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.

מסננים את הפירות מהנוזלים ושומרים את הנוזלים.

בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת - אפשר לסדר ב - 2 דרכים:

  1. דרך ראשונה מתאימה בעיקר לחצאי שזיפים:

שופכים את כל כמות הבצק, מעל מניחים את הפירות. כשחצי השזיף העגול כלפי מעלה.

משקעים את חצאי השזיפים בתוך התערובת כך שיבלטו.

מעל מפזרים את קרמבל השקדים.

2. דרך שניה - מתאימה בעיקר לקוביות פרי:

שופכים מחצית מכמות הבצק,

מעל שכבת הבצק הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הפירות.

מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל את המחצית השניה של הפירות.

מעל מפזרים את קרמבל השקדים

בשתי הדרכים,

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 60 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

מיד עם ההוצאה מהתנור, מזלפים מעל את הנוזל שנוצר מהשריית הפירות,

זה יתן לעוגה מראה מבריק ואקסטרא טעם מיוחד



עוגת ריקוטה - שזיפים (פירות קיץ)



 

רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

כל הפרטים על ערכת גמילה ממתוקים בשילוב צמח מרפא בלחיצה כאן למטה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page