top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פרגיות עם פוטטוס בטטה ותפוחי אדמה בתבנית


פרגיות עם פוטטוס בטטה ותפוחי אדמה בתבנית

מנה עיקרית מעולה שיש בה שילוב קריספיות ונימוחות של תפודים ובטטה,

כאילו היו פוטטוס.

*דיאטיפ של ליאורה חוברה - כשמכניסים את העוף / פרגית עם תפוחי האדמה, מגוון הטעמים שנקבל חוסך את הצורך בעוד שומן

*דיאטיפ של ליאורה חוברה -עיטוף התפודים והבטטה בקורנפלור

הוא שיוצר את אפקט הפוטטוס.

ולכן המרינדה מחולקת ל - 2


8 מנות 450 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה

החומרים:

1 ק"ג נתחי פרגית בגודל של 4X4 בערך, נקיות משומן - לבקש מהקצב שיעשה את זה בשבילכם.

12 שיני שום פרוסות או שלמות

1 ק"ג תפוחי אדמה לאפיה, אפשר בהחלט להשתמש בבייבי תפודים ואז אין צורך לקלף, רק לקרצף היטב ולשטוף

2 בטטות בינוניות קלופות

1 בצל אדום פרוס

1 בצל לבן פרוס

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס אם רוצים

למרינדה - מחולקת 2/3 לפרגיות ו - 1/3 לפוטטוס 2 כפות דבש או סילאן או ממתיק מלאכותי מקביל לחולי סוכרת 1/3 כוס רוטב סויה (רצוי סויה מתוקה)

2/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

6 שיני שום כתושות

6 כפות מיונז דיאטטי (כן, זה חלק מהטריק במתכון הזה)

1 כף ג'ינגי'ר כבוש (בחנויות מזרח רחוק)

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

כף פפריקה

כפית תערובת חמשת התבלינים למטבח האסייאתי (אפשר לוותר, אבל חבל, זו תערובת שכדאי להחזיק במטבח בכל מקרה)

חופן עלעלי תימין - מומלץ עלעלי מיקרו תימין

1/2 כוס מים חמימים

רק לפוטטוס ובטטה

3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה

ב - 2/3 מהכמות

משרים את הפרגיות, שיני שום ובצל פרוס בתוך המשרה לפחות שעתיים, ורצוי לילה שלם במקרר.

כשמכינים,

מחממים תנור ל - 200 מעלות

ל - 1/3 הנותר מוסיפים את הקורנפלור

קולפים את הבצל ותפוחי האדמה או הבטטות.

פורסים את הבצל, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות / בטטה לעיגולים.

אם בחרתם תפודים בייבי, אז מספיק לחתוך ל -2 - 4 תלוי בגודל.

מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים (אין צורך לבשל את הבטטה), חצי בישול.

מסננים.

מערבבים ב - 1/3 מרינדה של התפודים והבטטה את הקורנפלור, רצוי בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים למרינדה הזו את התפודים והבטטות. מערבבים לכיסוי.

מפזרים בתבנית אפיה בעלת דפנות גבוהות, מרופדת בנייר אפיה,

את תערובת התפודים והבטטה.

מניחים את הפרגיות מעל.

את המשרה שנשאר שופכים מעל כל מה שבתבנית.

אשר לפזר מעל פרוסות בצל ועלעלי טימין.

מכסים את התבנית שחומם מראש לחום 200 מעלות, כ - 50 - 60 דקות

בודקים שהפרגיות עשויות ותפוחי האדמה רכים ושחומים.


מגישים חם.


 

רוצה לדעת איך אפשר לעבור את החגים בלי עליה במשקל?

אני מזמינה אותך להכיר את הקיט המצליח שלי

קיט חגים קלים על המשקל.

הקיט שיעזור לך לעבור את תקופת החגים,

באותו משקל (ואפילו לרדת במשקל),בלי נפיחות במערכת העיכול,

לעבור את הצום בקלות, וגם להקל רגשית עת התקופה הזו.

כדי שתוכל.י להנות מחגים טעימים, בריאים ובלי עליה במשקל

כל הפרטים ורכישה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page