top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

קציצות דגים בריאות ברוטב חרדל לימון דבש

עודכן: 1 בספט׳ 2023


קציצות דגים בריאות ברוטב חרדל לימון דבש

צילום - עודד חוברה

קציצות הדג במתכון הזה מקבלות תוספות בריאותיות שהופכות אותן לפצצת בריאות

והרוטב המתוק חמוץ עושה חגיגה בפה!

24 קציצות, 4 קציצות במנה, 150 קלוריות למנה

החומרים לקציצות:

  • 350 גרם דג טרי קצוץ, כל דג שאתם אוהבים – בורי, בס, אמנון וכו' (חשוב לבקש ממוכר הדגים להכין את הדג קצוץ ולא טחון. בממוצע מקילו דג יתקבלו 350-400 גרם בשר נקי קצוץ)

  • ביצה

  • גזר מגורר

  • בצל קצוץ שהוזהב במחבת ללא שמן או עם תרסיס

  • שן שום כתושה

  • 2 כפיות שמרי בירה

  • 2 כפות נבט חיטה (בפסח להחליף בקמח תפוחי אדמה)

  • 1/3 כוס סובין שיבולת שועל (בפסח להחליף בקמח מצה, רצוי מלא)

  • 2 כפות זרעי צ'יה

החומרים לרוטב:

  • 2 בצלים פרוסים

  • חצי שקית (200 גרם) עלי תרד שטופים היטב או 8-9 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים

  • 2 כפות אבקת מרק ירקות או בצל (רצוי אורגני) מומסות בכוס מים רותחים, רצוי מינרלים

  • 2 כפות דבש

  • 2 כפות חרדל משובח

  • שליש כוס מיץ לימון

  • חצי כפית כורכום

  • חצי כפית מלח

  • קורט פלפל שחור

  • 1/2-1 כוס מים, רצוי מינרלים

  • 3 כפות סובין שיבולת שועל

  • חופן פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. משהים במקרר חצי שעה. 2. בסיר רחב וגדול מזהיבים את הבצל (של הרוטב) ללא שמן או עם תרסיס. מוסיפים את התרד או הסלרי ומאדים עוד כמה דקות עד התרככות על אש קטנה. 3. בנפרד מערבבים את כל חומרי הרוטב חוץ מהמים הנוספים, סובין שיבולת שועל ופטרוזיליה. 4. שופכים את התערובת לסיר ומערבבים תוך בישול על אש קטנה עד רתיחה ועוד 2 דקות.

5. מוסיפים את סובין שיבולת השועל ומערבבים היטב.

6. מוסיפים כמות מים הדרושה לקבל רוטב סמיך, אך לא סמיך מידי, ומביאים לרתיחה על אש קטנה. אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מים. 7. בינתיים יוצרים מעיסת הדגים קציצות כדוריות קטנות בידיים רטובות. יש להרטיב את הידיים כל כמה קציצות. 8. כשהרוטב רותח, מוסיפים בעדינות את הקציצות לרוטב, ברווחים, ולא נוגעים בהן עד שהקציצות מלבינות מכל הצדדים, רק לאחר שקציצה מלבינה אפשר לגעת בה עם כף. 9. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 30 דקות. אפשר מידי פעם לערבב מאוד בעדינות.

10. לאחר 20 דקות מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים עם אורז או פירה.

 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעימים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את מגוון תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page