• Liora Houbara

אורז צהוב בירוקים וגרעיני חמניה

עודכן ב: 27 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה



אורז תמיד הולך, מתאים כמעט לכל מנה, טעים ומשביע.

חשוב לדעת לבשל אורז בסיסי ואז תוכלו להוסיף לו אינספור שילובים.

כאן הוא בשילוב בריא של כורכום שנותן לו את הצבע הצהוב

ותורם למניעת סרטן וגם תוספת ירוקים וגרעיני חמניה,

שתורמים את שלהם לבריאות


6 מנות גדולות 255 קלוריות למנה

החומרים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב

  • כפית שמן

  • 2 בצלים פרוסים

  • 2 שיני שום כתושות

  • שקית תרד טרי שטוף היטב מהחול וקצוץ ( אפשר להחליף בקישוא חתוך דק)

  • כוס עשבי תיבול ירוקים שאוהבים - פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום וכו'

  • 100 גרם גרעיני חמניה

  • כף כורכום טחון ( רצוי לקנות ממקום שטוחן טרי)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 4 כוסות מים מינרלים

אופן ההכנה: בסיר גדול מאדים את הבצל בכפית שמן עד הזהבה.

מוסיפים שיני שום ומבשלים תוך ערבוב עוד 2 דקות.

מוסיפים את האורז ומערבבים היטב תוך בישול עוד 3 - 4 דקות.

מוסיפים את התרד ועשבי התיבול ומערבבים שוב.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.

מוסיפים את המים, מערבבים שוב. מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מערבבים פעם אחרונה, מכסים הסיר הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכל המים נספגים באורז.

מגישים חם.

נשמר במקרר 3 ימים.



רוצים סלט מצוין ליד ?

לחצו כאן לסלט עלים נקטרינות ואגוזים


עוד על בריאות לאורך השנה והמון מתכונים בריאים

תוכלו למצוא בספר 365 יום בלי תירוצים

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#צמחוני #צמחוני #dietrecipe #Recipe #recipes #lowfat #תוספות #טבעוני #חוליסוכרת

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד