צילום - עודד חוברה
אורז תמיד הולך, מתאים כמעט לכל מנה, טעים ומשביע.
חשוב לדעת לבשל אורז בסיסי ואז תוכלו להוסיף לו אינספור שילובים.
כאן הוא בשילוב בריא של כורכום שנותן לו את הצבע הצהוב
ותורם למניעת סרטן וגם תוספת ירוקים וגרעיני חמניה,
שתורמים את שלהם לבריאות
6 מנות גדולות 255 קלוריות למנה
החומרים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
כפית שמן
2 בצלים פרוסים
2 שיני שום כתושות
שקית תרד טרי שטוף היטב מהחול וקצוץ ( אפשר להחליף בקישוא חתוך דק)
כוס עשבי תיבול ירוקים שאוהבים - פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום וכו'
100 גרם גרעיני חמניה
כף כורכום טחון ( רצוי לקנות ממקום שטוחן טרי)
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות מים מינרלים
אופן ההכנה: בסיר גדול מאדים את הבצל בכפית שמן עד הזהבה.
מוסיפים שיני שום ומבשלים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב תוך בישול עוד 3 - 4 דקות.
מוסיפים את התרד ועשבי התיבול ומערבבים שוב.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.
מוסיפים את המים, מערבבים שוב. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מערבבים פעם אחרונה, מכסים הסיר הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכל המים נספגים באורז.
מגישים חם.
נשמר במקרר 3 ימים.
עוד על בריאות לאורך השנה והמון מתכונים בריאים
תוכלו למצוא בספר 365 יום בלי תירוצים
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments