• Liora Houbara

גזרים צבעוניים קלויים בשום ופטרוזיליה - לצבוע את הצלחת

עודכן ב: 28 מרץ 2019


צילם – עודד חוברה

אנחנו אמנם רגילים לאכול אותו בעיקר בכתום, אבל מתברר שהגזר המקורי היה בכלל סגול והגיע מאפגניסטן שם גידלו אותו כבר לפני 5000 שנה. במאה ה- 16 פיתחו חקלאים הולנדיים את הגזר הכתום שהיה מתוק יותר בטעמו ולכן מאז הוא השולט בשוק. צבעים באוכל, כשהם טבעיים, מביאים לנו לא רק צבעוניות מדהימה אלא גם המון בריאות, אז אם אתם רוצים קצת גיוון בטעם וגם בבריאות תטריחו את עצמכם לשווקי האוכל כמו למשל שוק הנמל התל אביב ( או בכל מיני שווקי אוכל אחרים ובאתרי אינטרנט של חקלאים המשווקים את הגזרים האלה) ותוכלו לחזור משם עם צרור צבעוני, בריא וטעים.

אז מה היה לנו - גזר סגול - מכיל פלבנואידים שהם חומרים חשובים המגנים על הגוף מפני סרטן, הוא פחות מתוק מהגזר הכתום ומזכיר בטעם שורש סלרי. גזר אדום – מכיל לייקופן (הפיגמנט האדום) ועוזר להוריד את רמות הכולסטרול הרע ומגן מפני סרטן ומחלות לב גזר לבן – פרסניפ – מכיל קוורציטין שהוא גם הוא פלבנואיד וגם חומצה פולית, אשלגן וברזל גזר כתום – הרגיל – הוא פצצת בטא קרוטן שתורם לראיית לילה וגם הוא מגן על הגוף מפני סרטן כל הגזרים עשירים בסיבים תזונתיים ומתאימים למרקים, תבשילים וגם סלטים

גזר בתנור בשום ופטרוזיליה

מתכון שתכינו בקלות ותזללו בשמחה.

הולך עם כל מנה ובכל ארוחה.


6 מנות, 60 קלוריות למנה

החומרים:

  • צרור גזרים צבעוניים ( 7 -8 – גזרים)

  • 2 כפות שמן זית מאיכות טובה

  • 2 שינים שום כתושות

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • כפית מלח גס מאיכות טובה

אופן ההכנה: מחממים תנור ל – 180 מעלות. קולפים את הגזרים. חותכים כל גזר ל5 -6 – חתיכות.

בקערה מערבבים את כל שאר החומרים. מעבירים את הגזרים לקערה. מערבבים היטב. בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, מפזרים את הגזרים בשכבה אחת. אופים כ 40 – 50 דקות עד שהגזרים מתרככים ומגיעים לדרגת הפריכות שאתם אוהבים. אוכלים חם או קר.


רוצים מתכון שהולך מצויין עם הגזרים?

אורז צהוב בירוקים וגרעיני חמניה

למתכון המלא לחצו כאן או על התמונה


רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים לפי הרפואה הסינית ? הספר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות, ילמד אותך לשלב את עקרונות הרפואה הסינית, בחיים שלך ובנוסף הוא מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר

וגם לשאלון מגניב שיעזור לך להחליט אם את/ה טיפוס קור או חום

לחצ/י כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#ירקות #vegetables #vegan #vegeterian #צמחוני #טבעוני #dietrecipe #bake #מנהראשונה #flourfree #sidedishes #תוספות #Recipe #healthy #lowcalorie #salads #פסח #יוםהעצמאות #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד