top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

גזרים צבעוניים קלויים בשום ופטרוזיליה - לצבוע את הצלחת

תמונת הסופר/ת: ליאורה חוברהליאורה חוברה

עודכן: 8 באוק׳ 2022


גזרים צבעוניים

צילם – עודד חוברה

אנחנו אמנם רגילים לאכול אותו בעיקר בכתום, אבל מתברר שהגזר המקורי היה בכלל סגול והגיע מאפגניסטן שם גידלו אותו כבר לפני 5000 שנה. במאה ה- 16 פיתחו חקלאים הולנדיים את הגזר הכתום שהיה מתוק יותר בטעמו ולכן מאז הוא השולט בשוק. צבעים באוכל, כשהם טבעיים, מביאים לנו לא רק צבעוניות מדהימה אלא גם המון בריאות, אז אם אתם רוצים קצת גיוון בטעם וגם בבריאות תטריחו את עצמכם לשווקי האוכל כמו למשל שוק הנמל בתל אביב (או בכל מיני שווקי אוכל אחרים ובאתרי אינטרנט של חקלאים המשווקים את הגזרים האלה) ותוכלו לחזור משם עם צרור צבעוני, בריא וטעים.

אז מה היה לנו? גזר סגול - מכיל פלבנואידים שהם חומרים חשובים המגנים על הגוף מפני סרטן, הוא פחות מתוק מהגזר הכתום ומזכיר בטעם שורש סלרי. גזר אדום – מכיל ליקופן (הפיגמנט האדום) ועוזר להוריד את רמות הכולסטרול הרע ומגן מפני סרטן ומחלות לב. גזר לבן – פרסניפ – מכיל קוורציטין שהוא גם הוא פלבנואיד, וגם חומצה פולית, אשלגן וברזל. גזר כתום – הרגיל – הוא פצצת בטא קרוטן שתורם לראיית לילה וגם הוא מגן על הגוף מפני סרטן. כל הגזרים עשירים בסיבים תזונתיים ומתאימים למרקים, תבשילים וגם סלטים.

גזר בתנור בשום ופטרוזיליה

גזר בתנור בשום ופטרוזיליה

מתכון שתכינו בקלות ותזללו בשמחה.

הולך עם כל מנה ובכל ארוחה.

6 מנות, 60 קלוריות למנה

החומרים:

  • צרור גזרים צבעוניים (7-8 גזרים)

  • 2 כפות שמן זית מאיכות טובה

  • 2 שיני שום כתושות

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • כפית מלח גס מאיכות טובה

אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הגזרים וחותכים כל גזר ל 5-6 חתיכות.

בקערה מערבבים את כל שאר החומרים. מעבירים את הגזרים לקערה ומערבבים היטב. בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, מפזרים את הגזרים בשכבה אחת. אופים 40-50 דקות, עד שהגזרים מתרככים ומגיעים לדרגת הפריכות שאתם אוהבים. אוכלים חם או קר.

גזרים צבעוניים

 

רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים לפי הרפואה הסינית ? הספר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות, ילמד אותך לשלב את עקרונות הרפואה הסינית, בחיים שלך ובנוסף הוא מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר וגם לשאלון מגניב שיעזור לך להחליט אם את/ה טיפוס קור או חום

לחצ/י כאן או על לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page