top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

חלה מתוקה לראש השנה עם תאנים וענבים ועם גרסת פירות העונה

עודכן: 1 ביולי 2023


לחם שיפון יוגורט


בראש השנה תשפ"ב, הכינה גל בתי את החלה הזו לשולחן החג.

ומיד הכתרתי אותה כחלה הכי טעימה שאכלתי מעודי.

אני משתפת אתכם בסודות של גל,

וממליצה לכם להכין אותה בעונת חגי תשרי, עם התאנים והענבים האדומים.

אפשר כמובן גם בעונות אחרות עם פירות אחרים.

למשל כאן עם משמשים ומלח גס - שילוב הטעמים פשוט מתפוצץ בפה

2 חלות בינוניות

25 פרוסות ,105 קלוריות לפרוסה

החומרים לבצק:

  • 50 גרם שמרים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה )

  • 2 כפיות דבש

  • חצי כוס מים פושרים

  • 2 כוסות קמח רגיל ( מומלץ קמח לאפיית חלה)

  • 1.5 כוסות קמח מלא

  • 2 חלמונים

  • 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

  • 3 כפות דבש

  • כפית מלח

  • ½ כוס מים פושרים

פירות

  • 7 -8 - תאנים יפות חצויות או כל פרי עונה אחר שאתם אוהבים

  • כ - 20 ענבים ( רצוי מסוג סקרלוטה) חצויים או כל פרי עונה אחר שאתם אוהבים

  • 6 -7 - ענפי טימין ( מומלץ לימוני)

  • 2 כפות סוכר חום

  • מיץ מחצי לימון

להברשה

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה: מתחילים בהכנת משרה הפירות - רצוי 24 שעות קודם. לפחות 12.

מערבבים ומשרים בצנצנת ענבים או כל פרי אחר, מיץ לימון וטימין עם סוכר. מניחים בצד.

להכנת הבצק -

בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצר אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בנתיים, צולים תאנים חצויות על מחבת נון סטיק לדקה .

לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.


מחלקים את הבצק ל -2 חלקים.

אפשר מכל חלק לקלוע צמה או לקלוע צמה ולסגור לחלה עגולה.

כאן 2 אפשרויות

חלה קלועה, וחלה עגולה.

הוראות לחלה עגולה אפשר לראות בלחיצה כאן במתכון חלת דבש אגוז פסטוק

תוך כדי תהליך הקליעה מכניסים בין חלקי החלה את התאנים החצויות.



וככה זה בגרסת משמשיים אביביים

וככה בגרסת שזיפי קיץ



מעבי