top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

חלת דבש - אגוז / פיסטוק

עודכן: 1 בספט׳ 2023


חלת דבש - אגוז/פיסטוק

צילום - עודד חוברה


בפעם הראשונה שהכנתי את החלה הזו לאירוח,

הנחתי אותה על השולחן, הלכתי להביא סכין,

וכשחזרתי, היו רק פירורים....

אז אם אתם רוצים להכין חלה בריאה, שהאורחים שלכם יטרפו,

וידברו עליה עד החג הבא,

זו החלה בשבילכם!

אפשר להכין אותה עם אגוזים מאיזה סוג שאוהבים או פיסטוקים.

2 חלות בינוניות

25 פרוסות ,105 קלוריות לפרוסה

החומרים לבצק:

  • 50 גרם שמרים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה ואם מכינים באופה לחם יש להשתמש בשמרים יבשים)

  • 2 כפיות דבש

  • חצי כוס מים פושרים

  • 2 כוסות קמח רגיל ( מומלץ קמח לאפיית חלה)

  • 1.5 כוסות קמח מלא

  • 2 חלמונים

  • 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

  • 3 כפות דבש

  • כפית מלח

  • ½ כוס מים פושרים

פסטו אגוזים:

  • להכין לפי המתכון הנמצא בלחיצה כאן

  • אפשר להשתמש בכל סוג אגוז או פיסטוק

לקישוט:

  • ביצה טרופה

  • 50 גרם אגוזים או פיסטוקים


אופן ההכנה: אפשר להכין את הבצק בתוכנית בצק של אופה הלחם. מי שמכין כך, יכול לעבור לסרטון או להמשך ההוראות.

להכנת הבצק -

בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצר אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

המשך הוראות ההכנה

לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

משלב זה כדאי להסתכל בסרטון שכאן למטה -

מחלקים את הבצק ל - 4 כדורים.

מכל כדור מרדדים עלה.

מורחים על כל עלה רבע מכמות הפסטו ומגלגלים לגליל ארוך.

כל שני גלילים מסובבים, זה סביב זה כמו בורג.

ולאחר מכן מסובבים את הבורג לעיגול ומכניסים את הקצוות מתחת.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

כך יוצרים גם את החלה השניה ומעבירים לתבנית.

מתפיחים , מכוסה במגבת במקום חמים עוד חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה.

מפזרים אגוזים.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 25 – 30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

מגישים מיד, חם !!!!!

אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה !!!!!



אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה!!!!!
אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה!!!!!


 

את אחרי חופשה או תקופה שבה לא כל כך השקעת בעצמך?

עלית קצת במשקל ומרגישה שהגיע הזמן לחזור לשגרה?

אני מזמינה אותך להכיר תוכנית דיגיטלית מעולה,

של שבועיים שיש בה כל מש שאת צריכה כדי להחזיר את עצמך לשגרה ברוכה.

מאות נשים, כבר ירדו במשקל בעזרתה.

היא קלה לביצוע, נוחה ומתאימה גם לנשים עסוקות מאוד.

חוזרת לשגרה - חוזרת לגזרה.

כל הפרטים ורכישה כאן





 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page