Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד

  • Liora Houbara

חלת דבש - אגוז / פיסטוק

עודכן ב: 27 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה

בפעם הראשונה שהכנתי את החלה הזו לאירוח,

הנחתי אותה על השולחן, הלכתי להביא סכין,

וכשחזרתי, היו רק פירורים....

אז אם אתם רוצים להכין חלה בריאה, שהאורחים שלכם יטרפו,

וידברו עליה עד החג הבא,

זו החלה בשבילכם!

אפשר להכין אותה עם אגוזים מאיזה סוג שאוהבים או פיסטוקים.

2 חלות בינוניות

25 פרוסות ,105 קלוריות לפרוסה

החומרים לבצק:

  • 50 גרם שמרים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה ואם מכינים באופה לחם יש להשתמש בשמרים יבשים)

  • 2 כפיות דבש

  • חצי כוס מים פושרים

  • 2 כוסות קמח רגיל ( מומלץ קמח לאפיית חלה)

  • 1.5 כוסות קמח מלא

  • 2 חלמונים

  • 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

  • 3 כפות דבש

  • כפית מלח

  • ½ כוס מים פושרים

פסטו אגוזים:

  • להכין לפי המתכון הנמצא בלחיצה כאן

  • אפשר להשתמש בכל סוג אגוז או פיסטוק

לקישוט:

  • ביצה טרופה

  • 50 גרם אגוזים או פיסטוקים


אופן ההכנה: אפשר להכין את הבצק בתוכנית בצק של אופה הלחם. מי שמכין כך, יכול לעבור לסרטון או להמשך ההוראות.

להכנת הבצק -

בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצר אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

המשך הוראות ההכנה

לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

משלב זה כדאי להסתכל בסרטון שכאן למטה -

מחלקים את הבצק ל - 4 כדורים.

מכל כדור מרדדים עלה.

מורחים על כל עלה רבע מכמות הפסטו ומגלגלים לגליל ארוך.

כל שני גלילים מסובבים, זה סביב זה כמו בורג.

ולאחר מכן מסובבים את הבורג לעיגול ומכניסים את הקצוות מתחת.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

כך יוצרים גם את החלה השניה ומעבירים לתבנית.

מתפיחים , מכוסה במגבת במקום חמים עוד חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה.

מפזרים אגוזים.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 25 – 30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

מגישים מיד, חם !!!!!

אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה !!!!!



אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה!!!!!

רוצה סלט חגיגי להגשה עם החלה ?

למה שלא תנס/י את סלט תאנים ירוקים ופקאנים בלחיצה כאן או על התמונה


רוצה להכיר את מבצע תפוח ודבש לחגים? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מאפים #צמחוני #צמחוני #Recipe #recipes #healthy #bread #baking #bake #bakes #carbfree #חזרהלביתהספר #לחם #חגים #חגיתשרי #מתכוניחגים