• Liora Houbara

חמין פטנט כבקשתכם

עודכן ב: אפר 12



מי שטורח בערב שבת, התנור מבשל לו את החמין לשבת.

אצלי זה תמיד חייב להיות מיוחד.

אז הכנתי מתכון חמין בסיסי ועליו כל מיני תוספות של עדות שונות,

והבחירה שלכם!



8 מנות כ - 450 קלוריות למנה ( תלוי מה אוכלים) שהיא ארוחה שלמה שמצדיקה אחריה שנ"צ

החומרים:

  • 3 בצלים פרוסים

  • 1 ק"ג בשר לחמין למשל מוזה עגל ( שאני מעדיפה אותו כי הוא יחסית דל שומן) חתוך לקוביות גדולות

  • 2 חתיכות עצם

  • 8 ביצים

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים

  • 4 בטטות קטנות קלופות ( או 2 גדולות קלופות וחצויות)

  • כוס שעועית אדומה קפואה או יבשה שהושרתה כמה שעות במים

  • כוס גרגרי חומוס קפואים או יבשים שהושרו במים לכמה שעות

  • כוס גריסים שטופים היטב

  • כוס חיטה שטופה היטב

  • 2 ראשי שום שלמים חצויים

  • כוס בצלי שאלוט עם או בלי הקליפה

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • מים מינרלים

  • כפית כמון

  • כפית פפריקה מתוקה

  • 2 כפות סילאן

  • כפית חוויאג' תימני לקפה ( הסברים בלחיצה כאן ) או קינמון

  • פלפל ומלח לפי הטעם

  • 10 - 12 שזיפים מיובשים או תמרים ( אני מעדיפה תמרים)

החומרים לקציצות קוקלה - כ - 10 קציצות

100 גרם בשר טחון - מעורב בקר ועוף

כוס סולת רצוי מלאה

3 שינים שום כתושות

כף רסק עגבניות

ביצה

חצי כפית כמון

חצי כפית בהרט

כף שמן זית

פטרוזיליה / כוסברה קצוצות

מלח לפי הטעם

1/4 - 1/2 כוס מים כדי ליצור תערובת נוח ליצירת קציצות



גיוונים

קישקע לגרסה מזרח אירופאית - אני קונה, אבל מי שרוצה להשקיע ולהכין בעצמו - מוזמן

כרוב וכרישה חתוכים גס לגרסה פרסית

תמרים במקום שזיפים מיובשים - לגרסה עירקית

קציצות קוקלה ( מתכון כאן למטה) לגרסה טריפוליטאית

לצמחונים וטבעונים - פשוט וותרו על הבשר, ( לטבעונים גם על הביצים) . הקטניות והדגנים מארגנים כאן ארוחה שלמה


מי שרוצה להפריד את הקטניות והדגנים בשקיות,

מומלץ לקנות שקיות בד רב פעמיות ( משיקולי בריאות ואקולוגיה).

בחנויות הטבע או חנויות מוצרי ואביזרי בישול או באינטרנט




אופן ההכנה:

בסיר גדול שאפשר להכניס לתנור מאדים בצל עד הזהבה. מוסיפים את ק3וביות הבשר ו"סוגרים" את הבשר.

מבשלים כ1/4 שעה בסיר מכוסה על אש קטנה.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מסדרים אחד ליד השני. אם החלטתם לשים את הקטניות והדגנים בשקיות, אז מכניסים לשקית, סוגרים כך שיהיה להן לאן לגדול, ומניחים בסיר.

מערבבים את התבלינים ורסק עגבניות בכוס מים ושופכים מעל.

מוסיפים את התוספות שהחלטתם להוסיף.

אופן ההכנה לקציצות קוקלה:

מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעבדים לתערובת שניתן להכין ממנה קציצות בידיים רטובות.

מוסיפים את הקציצות לחמין כשהנוזלים ברתיחה מלאה. ולא מזיזים!

המשך הכנת החמין:

קציצות קוקלה מסדרים מעל וגם / או קישקע.

מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומעבירים לתנור בחום של 100 מעלות ל 8 - 10 שעות ( כל הלילה). או לפלטת שבת.

אחת לשעתיים - 3 שעות יש לבדוק אם יש מים בסיר, ואם לא, צריך להוסיף מעט.

כן, גם אני הרגשתי שאני קמה לבייבי חמין כל 3 שעות כמו שקמתי לבנות שלי כשהיו תינוקות.....

מגישים חם לכל צלחת או על מגש עיקרי ואז כדאי להגיש בכמה כלי הגשה, כשבכל אחד מהם חלק מהחמין.





לחליטה חורפית חמימה שמתאים לשתות עם החמין כדי לנטרל את הכובד לחצו כאן או על התמונה



רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#בשריםודגים #עוף #Recipe #chicken #meatandfish #bake #פסח #ארוחהשלמהבכליאחד #ארוחהשלמהבתבנית

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד