• Liora Houbara

לחם גבינה ועשבי תיבול

עודכן ב: 27 מרץ 2019


צילומים - עודד חוברה

וענבר חוברה

לחם מיוחד שמגיע כבר עם הממרח בתוכו!

אפשר לגוון את טעמי המלית וליצור בכל פעם חגיגת טעמים חדשה


לחם בתבנית עגולה 24

20 פרוסות גדולות ומשביעות ,142 קלוריות לפרוסה

את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או מיקסר או בתוכנית "בצק" במכשיר - אופה לחם

החומרים:

החומרים לבצק:

  • 50 גרם שמרים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה ואם מכינים באופה לחם יש להשתמש בשמרים יבשים)

  • 2 כפיות דבש

  • חצי כוס מים פושרים

  • 2 כוסות קמח רגיל (מומלץ קמח לאפיית לחם)

  • 1.5 כוסות קמח מלא (או כוס למי שמשתמש באופה לחם)

  • 2 חלמונים או ביצה שלמה

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 כפות דבש או סילאן

  • כפית מלח

  • ½ כוס מים פושרים

החומרים למלית גבינה ועשבי תיבול:

  • 3/4 קופסת ריקוטה 5% ( 150 גרם)

  • ביצה

  • כוס עלי תרד טריים קצוצים או 1/2 כוס קפואים שהופשרו ונסחטו היטב

  • כוס עשבי תיבול שאוהבים קצוצים דק- אפשר לגוון - פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עירית, בזליקום)

לקישוט:

  • ביצה טרופה

  • שומשום מלא או שחור או קצח


אופן ההכנה: אפשר להכין את הבצק בתוכנית בצק של אופה הלחם. מי שמכין כך, יכול לעבור להמשך ההוראות.

להכנת הבצק -

בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

המשך הוראות ההכנה

לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

מחלקים את הבצק ל - 16 כדורים.

מערבבים את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה.

מכל כדור יוצרים מעין קערה קטנה ובתוכה שמים כפית מהמלית.

סוגרים את קצות הכדור מסביב למלית ומחליקים לכדור.

מסדרים את הכדורים בעיגול בתבנית, משומנת קלות.

מתפיחים , מכוסה במגבת במקום חמים עוד חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה.

מפזרים שומשום מלא / שחור / קצח

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 25 – 30 דקות. עד שהלחם מזהיב.

מגישים מיד, חם !!!!!

אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן....

לחם חמים פשוט טעים !!!!!


רוצה סלט חגיגי להגשה עם הלחם ?

למה שלא תנס/י את סלט עלים נקטרינות ואגוזים בלחיצה כאן או על התמונה


רוצה להצטרף למועדון ה VIP שלי? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מאפים #צמחוני #צמחוני #Recipe #recipes #healthy #bread #baking #bake #bakes #carbfree #חזרהלביתהספר #לחם #חגים #חגיתשרי #מתכוניחגים #שבועות

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד