top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לחם כוסמין וגרעינים

עודכן: 1 בנוב׳ 2023


לחם כוסמין וגרעינים

לחם כוסמין גרעינים.

אני שוקלת לשנות את שמו ל

לחם כוסמין ודמעות.

זה המתכון האחרון שפיתחתי לפני

הַשִּׁבְעָה בְּאוֹקְטוֹבֶּר

הכנתי אותו ביום שישי, ערב חג,

צילמתי ותזמנתי שיעלה בבלוג שלי ב 7.10.23 בבוקר.

והוא טעים ובריא,

אבל הוא כנראה לנצח יהיה ספוג בדמעותיי.

כן, אני מבשלת מאז, ואופה ומוצאת נחמה בפעולה הזו,

המדיטטיבית של הכנת אוכל והזנה של כל מי שאני יכולה.

אבל מתכון חדש עוד לא פיתחתי ( נכון ל - 24.10)

עוד יקח לי כנראה זמן.

בכל מקרה, הוא מזין וממש קל להכין אותו,

ואיזה כייף שאפשר לאכול לחם כוסמין שהוא כל כך בריא,

טעים ומשביע


*דיאטיפ בריא של ליאורה - קמח כוסמין קל הרבה יותר לעיכול, גם למי שקשה לעכל חיטה.

בנוסף, זה קמח "קשה"

שמכריח אותנו ללעוס היטב ולאכול לאט,

מה שגורם לאכילה איטית (זו הזדמנות לתרגל אותה) ושובע. החומרים ל 2 -3 לחמים בינוניים תלוי בגודל התבנית, אני הכנתי 3 תבניות אינגליש קייק בגדלים שונים כי זה מה שהיה לי

40 פרוסות משביעות 80 קלוריות לפרוסה

החומרים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא או לפחות 70% (אפשר לערבב או לקנות מעורבב)

  • 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות שטוחות) או 40 גר' שמרים טריים

  • 1 כף מלח (12 גרם)

  • 2 כפות סוכר (30 גרם)

  • ביצה או כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים

  • 600 מ"ל מים פושרים

החומרים לתערובת גרעינים:

צריך להכין תערובת במשקל 150 גרם. אפשר לערבב מה שבא לכם.

אני שמתי 2 כפות מכל הגרעינים האלה:

גרעיני חמניה, זעתר, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, קצח, שומשום מלא, שיבולת שועל, נבט חיטה



תערובת גרעינים

אופן ההכנה

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים כוס מים + סוכר + שמרים.

להפעיל על מהירות איטית עד איחוד של כל החומרים.

לעצור ולתת לתערובת להתחיל את תהליך התסיסה של השמרים.

משקשקים את תערובת התבלינים לאיחוד.



לאחר מכן מוסיפים לקערת המיקסר - קמח, ביצה, שאר המים, מלח

מפעילים את המיקסר עד איחוד ואז מוסיפים 2/3 מתערובת הגרעינים.

ממשיכים לישה כ 8 דקות

עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

התפחה ראשונה

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל - 2 - 3 חלקים, תלוי בגודל התבניות שיש לכם.

מכל חלק מרדדים מלבן שהרוחב שלו שווה לצלע הארוכה של התבנית.

מקפלים 3 - 4 קיפולים כמו בסרטון.

מפזרים מתערובת הגרעינים בתחתית התבנית.

מורחים את הלחם במים מלמעלה ומהצדדים. ומגלגלים בעדינות בתערובת התבלינים.



התפחה שניה

שמים להתפחה שניה של כחצי שעה. מכוסה במגבת

אפיה

סוגרים את התבניות עם מכסה או עם נייר אלומיניום.

מחממים את התנור ל 240 מעלות.

כשהתנור חם,

מכניסים את הלחם לתנור, ואופים 30 דקות.

לאחר 30 דקות מורידים טמפרטורה ל - 220

ואופים עוד 25 - 30 דקות

מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5 - 10 דקות

עד שהלחם מושחם, מכל הצדדים.

(חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהוא אפוי).

מגישים מיד, חם עם גבינות טובות, ממרחים וירקות !!!!!


לחם כומסין גרעינים בתבנית

מה כתהו לי יעלה וריקי


 

רוצה תוכנית הרזיה שסוף סוף תאזן אותך הורמונלית?

אני מזמינה אותך להכיר את מאוזנת - ריסטרט הורמונלי להרזיה.

בלי תפריט ובלי לספור קלוריות.

כל הפרטים על המחזור הבא


תוכנית מאוזנ להרזיה

 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא



פוסטים קשורים

הצג הכול

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jun 21
Rated 5 out of 5 stars.