top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

סינרול כוסמין - מאפה שמרים וקינמון

עודכן: 1 בספט׳ 2023


סינרול כוסמין
סינרול כוסמין

לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים קינמון ובטח לא כאלה שלא אוהבים סינרול.

המילה סינרול מגיעה מהשילוב באנגלית של קינמון ושבלול - CINNAMON ROLL

יש כאלה שקוראים לה סינבון על שם המפעל האמריקאי שנודע בשבלולי הקינמון שלו

כל מתכוני הסינרול מלאים בחמאה במילוי ואני החלטתי שאני אעשה את זה אחרת.

כרגיל, העוגות שלי עוברות מודיפיקציות בריאות.

אז הכנתי את הבצק מקמח כוסמין,

והחלפתי את החמאה שבמילוי, בחמאת בוטנים (או אגוזים או שקדים),

כדי לחסוך בשומן הלא בריא ולקבל טעם מיוחד.

אני חושבת שאפשר לגמריי לוותר על הזיגוג, סתם תוספת של סוכר,

אבל מי שמתעקש, יש כאן גרסה שמכילה גם אותו.

והכנתי גם גרסה לחולי סוכרת או למי שרוצה לחסוך קלוריות

בעזרת ממתיק מיוחד שיש לו תכונות של סוכר בלי להיות סוכר


*דיאטיפ בריא של ליאורה - בעזרת שימוש בחמאה מופחתת קלוריות, בבצק, חוסכים המון שומן וקלוריות, בלי לוותר על מרקם שעושה נפלאות למאפה החומרים ל - עוגה אחת גדולה עגולה תבנית 26 או 2 אינגליש קייק או תבנית מלבנית

20 פרוסות/ 20 סינרולים - 140 קלוריות לאחד ללא זיגוג. 130 קלוריות לפרוסה עם זיגוג

108 קלוריות לאחד אם מחליפים את הסוכר גם בבצק וגם במילוי בממתיק

החומרים

מומלץ להכין אותו מקמח כוסמין מלא או חלקי. אם תרצו להמנע מסוכר בבצק פשוט החליפו ביחס

1 -1 בממתיק על בסיס סטיביה ( טרוביה או סוויטנגו)

החומרים למלית

  • 100 גרם חמאת בוטנים או אגוזים או שקדים

  • 2/3 כוס (130) גרם סוכר חום או תחליף סוכר חום ( טרוביה או סוויטנגו)

  • 3 כפיות קינמון או שאפשר להחליף כפית אחת בחוואיג' לקפה שאפשר לקנות בחנויות התבלינים או להכין לבד לפי המתכון שכאן. הוא מעניק טעם מיוחד

לאפיה וקישוט:

  • ביצה טרופה

  • אופציה - 1/3 כוס סוכר + 1/3 כוס חלב להכנת סירופ לזיגוג

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המלית, לתערובת אחידה.

היא צריכה להיות נוחה למריחה, אז אם היא סמיכה מידי אפשר לדלל במעט מים חמימים את הבצק מחלקים ל - 2 .

כל חלק מרדדים למלבן.

מורחים על כל מלבן מחצית מתערובת הקינמון

מגלגלים את הבצק כרולדה לאורך הצלע הארוכה של המלבן.

חשוב לסגור את הגלגול בעזרת ביצה טרופה ומברשת אפיה.


מורחים ביצה לסגירת הגליל
מורחים ביצה לסגירת הגליל

חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כ - 4 ס"מ.

מסדרים את השושנים בתבנית.

אם בוחרים אינגליש קייק שמים עיגולים ממלבן אחד בכל תבנית.

משאירים מרווחים של כל - 2 ס"מ בין עיגול לעיגול.

אם בוחרים תבנית עגולה 26, מסדרים את העיגולים במעגל.

אם בוחרים תבנית מלבנית, מסדרים בשורות


לפני אפיה
לפני אפיה

התפחה שניה -

מתפיחים שוב, מוכסה במגבמת כ 30 - 40 דקות

אפיה

מורחים ביצה טרופה.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 40 – 30 דקות, עד שהסינרולים זהובים

( חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהכל אפוי).

אם החלטתם להוסיף זיגוג, מבשלים את החלב והסוכר בסיר קטן ע שהסוכר נמס.

מקררים מעט ושופכים - מורחים על העוגה החמה

מגישים מיד, חם !!!!!



 

רוצה לאכול מתוק אבל במידה.

אני מזמינה ואתך להכיר את קיט גמילה ממתוקים.

בשילוב צמחי מרפא שיערו לך לשלוט בצורך במתוק ולרדת במשקל לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה

או לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון



פוסטים קשורים

הצג הכול

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note