• Liora Houbara

עוגת גזר של גל

עודכן ב: מרץ 11



עוגה שמביאה גוון כתום עז

לאנרגיית השמחה והתזונה הבריאה

עוגה במתיקות מעודנת עם גזר, טחינה משומשום מלא ותערובת תבלינים ריחנית.



תבנית אינגליש קייק. 20 פרוסות 120 קלוריות לפרוסה

החומרים:

רבע כוס שמן

רבע כוס טחינה משומשום מלא

6 גזרים כתומים

כוס סוכר חום כהה דביק

2 ביצים

1 כוס קמח מחיטה מלאה (רצוי כזה שמתאים לאפיית עוגות)

שני שליש כוס קמח לבן

שליש כוס זרעוני שומשום מלא טחון

שליש כוס סובין שיבולת שועל

שקיק אבקת אפיה

קורט מלח

חצי כפית קינמון

רבע כפית ג'ינג'יר טחון או כפית ג'ינג'יר טרי מגורד

קורט אגוז מוסקט מגורד

אופן ההכנה

מקלפים ומבשלים את הגזרים , מסננים ומועכים היטב. מניחים להתקרר.

טורפים את הביצים ומקציפים עם הסוכר עד שנוצר מעט קצף.

מוסיפים בהדרגה את השמן והטחינה תוך כדי הקצפה.

מוסיפים את הגזרים ומערבבים ידנית.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים כולל התבלינים.

מוסיפים את תערובת היבשים לבלילה תוך כדי ערבוב בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית אפיה עגולה קוטר 22 ס"מ משומנת במעט שמן.

אופים 40 דקות בחום בינוני עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

אם משהו נשאר לאחר יום, כדאי לשמור במקרר.





רוצים עוד עוגה בגרסה בריאה וקלילה?

עוגת פרג שיכורה!

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה




רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן