עוגה שמביאה גוון כתום עז
לאנרגיית השמחה והתזונה הבריאה
עוגה במתיקות מעודנת עם גזר, טחינה משומשום מלא ותערובת תבלינים ריחנית.
תבנית אינגליש קייק. 20 פרוסות 120 קלוריות לפרוסה
החומרים:
רבע כוס שמן
רבע כוס טחינה משומשום מלא
6 גזרים כתומים
כוס סוכר חום כהה דביק או או דבש כמות מקבילה של ממתיק מלאכותי, רצוי על בסיס סטיביה
2 ביצים
1 כוס קמח מחיטה מלאה (רצוי כזה שמתאים לאפיית עוגות)
שני שליש כוס קמח לבן
שליש כוס זרעוני שומשום מלא טחון
שליש כוס סובין שיבולת שועל
שקיק אבקת אפיה
קורט מלח
חצי כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'יר טחון או כפית ג'ינג'יר טרי מגורד
קורט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה
מקלפים ומבשלים את הגזרים , מסננים ומועכים היטב. מניחים להתקרר.
טורפים את הביצים ומקציפים עם הסוכר עד שנוצר מעט קצף.
מוסיפים בהדרגה את השמן והטחינה תוך כדי הקצפה.
מוסיפים את הגזרים ומערבבים ידנית.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים כולל התבלינים.
מוסיפים את תערובת היבשים לבלילה תוך כדי ערבוב בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אפיה עגולה קוטר 22 ס"מ משומנת במעט שמן.
אופים 40 דקות בחום בינוני עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
אם משהו נשאר לאחר יום, כדאי לשמור במקרר.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
תגובות